Вхід | Реєстрація

День інтелектуальної творчості відбувся у приміщенні 32 міської гімназії

Юні інтелектуали вправлялися в ерудиції та кмітливості, розділившись на секції. «Що? Де? Коли?», «Ерудит-шоу», «Розумники та розумниці» - кожна секція мала свою тематику та власний план роботи. Подивитися на змагання юних Ейнштейнів до гімназії № 32 завітали і наші кореспонденти.
«Клуб інтелектуальної творчості» діє при міському управлінні освіти третій рік і об'єднує у собі понад 3 сотні найрозумніших учнів шкіл Полтави. Відтак, день інтелекту - це змога школярам повправлятися у власній освіченості, а вчителям - оцінити таланти підопічних.

Елеонора Бакунович, методист міського методичного кабінету:
- Перш за все, це - розвиток інтелектуального потенціалу учнівської молоді, я вважаю, це найголовніше. Важливо навіть не те, що хтось переміг, а хтось програв, а те, що діти дізнаються щось нове, щось корисне для себе.
Почесну місію приймати найерудованіших учнів міста доручили гімназії № 32. І не випадково, переконаний директор закладу Олександр Зарубенко, адже інтелектуальний потенціал його підопічних - досить високий.

Олександр Зарубенко, директор гімназії № 32:
- Ми пишаємося нашими призерами, переможцями інтелектуальних змагань на різного рівня олімпіадах та у Малій академії наук.
Для зняття нервової напруги перед змаганнями юним інтелектуалам презентували концертну програму від учнів 32 гімназії. Пісні, танці, вірші - все, аби гості школи побачили: захід - досить нетривіальний.
Ну а потім перейшли до головного. Понад 200 учнів з 39 загальноосвітніх навчальних закладів розділилися на секції, де і вправлялися у знаннях з різних дисциплін. Наприклад, 11-класниця 8 школи Марія Яресько більш за все любить українську літературу. Відтак, бере участь у роботі секції «Розумники і розумниці», тема якої - творчість Івана Петровича Котляревського.

Марія Яресько, учениця ЗОШ № 8:
- Мені приємно вивчати таку творчість на поглибленому рівні, приємно бачити людей, які теж цим займаються. І я хочу показати свої знання та подивитися, що я знаю у порівнянні з учнями інших шкіл.
Попереду на юних інтелектуалів міста чекає гра «Дебати». Відбудеться захід, орієнтовно, на початку листопада.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
27 жовтня 2009, 16:02 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації