Вхід | Реєстрація

У Полтаві епідемії грипу немає

Втім, розпорядження Міністерства охорони здоров'я України спонукало полтавського міського голову Андрія Матковського підприсати розпорядження про продовження канікул у школах і оголошення їх у вишах міста. Вихованців же дошкільних навчальних закладів, якщо вони не хворіють, будуть чекати дитячі садочки. Про це і не тільки говорили на прес-конференції, присвяченій епідеміологічній ситуації у місті, мер Андрій Матковський та фахівці міської СЕС.
Приводом спеціальної прес-конференції міського голови за участю фахівців міської санепідемстанції став указ МОЗ про оголошення в країні епідемії грипу.
Марія Катеринчук, завідуюча епідемілогічним відділенням міскьої СЄС:
- Епідеміологічна ситуація на 44 тиждень є стабільною. Спалахів ми не зафіксували. Показники по місту не перевищують епідпорогу, він зараз на рівні минулорічних показників, 44,8: відстоток дітей, школярів набагато менший.
За останній тиждень, продовжує Марія Катеринчук, госпіталізовано 24 особи, з них 11 дітей, важких ускладнень не зареєстровано.
Андрій Матковський, міський голова:
- Сьогодні епідемії немає. Як ми бачимо по показникам, вони не вищі, ніж минулорічні. Причин для паніки немає. Тому немає приводу для закриття шкіл і продовження канікл. Але у нас є указ МОЗ, тому сьогодні я вже підписав розпорядження, згідно з яким в понеділок школярі і студенти вузів вчитись не будуть.
Попередньо вимушені канікули для школярів та студентів встановили на 1 тиждень, далі ситуація буде моніторитись щоденно фахівцями профільних служб. Що ж до дитячих садочків, то з 2 листопада вони готові будуть приймати своїй маленьких вихованців за однієї умови - якщо вони не хворіють, зазначив міський голова. В місті вже створений спеціальний штаб, який очолив міський голова.
Андрій Матковський, міський голова:
- Вихідні ми будемо працювати з аптеками, щоб продовжити режим роботи останніх. Щоб полтавців за необхдності мали змогу придбати ліки майже цілодобово, тому що зараз з'явився ажіотаж і я думаю, переважно штучний.
Додаткові обмеження вводяться у місті і щодо проведення культурних і розважальних масових заходів. Перший приклад для наслідування показує власне міськвиконком - цього понеділка апаратної наради не буде. Полтавцям радять відмовитись від перебування у місцях великого скупчення людей, а при перших ознаках хвороби не займатись самолікуванням, а негайно звертатись до лікаря.

Автор: www.misto-tv.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2009, 14:14 | Полтава |
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації