Вхід | Реєстрація

Полтавські ковалі взяли участь у львівській виставці

Для Романа Іватя, його дружини Христини та брата Ігоря завдання ІІІ Всеукраїнського ковальського фестивалю "Залізний Лев - 2009" викувати із заздалегідь підготовлених металевих пластин, де вирізано контур руки, певний символічний жест не було надто складним. Принаймні хлопці не ламали голову, що це мало би бути.
Багато років будучи учасниками хору "Дударик" (який якраз у дні ковальського фестивалю святкував чергову свою річницю), хлопці за підтримки Христини вирішили: рука з камертоном - якраз те, що треба. Їхню спільну ковальську роботу "Дударики" компетентне журі виділило серед інших, присудивши їй диплом цьогорічного "Залізного Лева". Як схожі дипломи отримали також роботи "Любов" Любомира Данилишина та "Початок шлюбного життя" Василя Куція із Франківська, "Дари моря" Ігоря та Володимира Ромашенків із Сімферополя, "Жіночі руки" Василя та Михайла Гудим із села Товсте на Тернопільщині.
Однак чергову виставку ковальства "Від руки рука", яка позавчора відкрилася у Музеї ідей, склали не лише творидипломанти, а й інші, що були зреалізовані просто неба за Арсеналом під час фестивалю. Відтак експозицію, яка ставить за мету популяризацію ковальського мистецтва, утворили 24 роботи художників не тільки Львова, а й Києва, Донецька, Криму, Сум, Франківська, Полтави, інших міст України.
До речі, дипломами журі відзначило також окремі твори, що їх художникиковалі пропонували до виставки ковальських робіт, яка у Музеї ідей у рамках "Залізного Лева" відкривалася раніше. За високий рівень майстерності нагороджені Богдан Гриненко з Тернополя за "Розп'яття", Роман і Тарас Ковалики із Червонограда за "Мить" та Андрій Дячук із Тернополя за "Наперстки".

Автор: www.lvivpost.net


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 листопада 2009, 15:43 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації