Вхід | Реєстрація

Вони працюють ... для того щоб полтавці жили краще

Питанням стратегії розвитку міського господарства присвятив свою прес-конференцію в агентстві «Новини України» секретар міської ради Олександр Козуб. Насамперед, він зупинився на ефективності діяльності депутатського корпусу. Хоча у міськраді представлено 5 політичних сил, але це не призводить до протистояння. Депутати налаштовані патріотично, а патріотизм їх виявляється у конкретних справах на благо Полтави і полтавців. Через постійні комісії контролюється робота управлінь та відділів, за результатами розглядів приймаються кадрові рішення.
У своїй роботі влада керується Стратегічним планом економічного розвитку, а також півсотнею профільних програм. Вони охоплюють найважливіші напрямки життя міста. На деяких Олександр Козуб зупинився детальніше. Віднедавна активно розвивається туризм – будуються нові готелі, ресторани, об’єкти огляду. Це сприяє напливу гостей. Турфірми останнім часом почали все більше працювати саме на в’їзд, а не на виїзд.
А от реформування громадського транспорту йде не так, як хотілося б – у тому числі й через «негнучке ставлення» облдержадміністрації до проблем перевізників. Щоправда, й дехто з них не завжди виконує умови договору. Зараз триває процес установлення датчиків руху на транспортних засобах – нині їх нараховується 42, до кінця тижня додасться ще шість. Знову ж таки, попри сумлінну більшість, частина перевізників не дуже радо це сприймає, адже тоді вони будуть на найсуворішому контролі.
Порушив секретар міської ради і проблему ремонту полтавських доріг. Цьогоріч займалися найнеобхіднішим – латали дірки, які рясно вкривають асфальт. Більшість полтавських доріг занадто старі, тому й стан їх такий невтішний. Цього року міська влада хотіла взяти кредит на 50 мільйонів гривень, щоб капітально відремонтувати «Велике кільце» - вулиці Фрунзе, Жовтневу, Маршала Бірюзова, Великотирнівську. Але фінансова криза внесла свої корективи: банки вимагали великі відсоткові ставки (22-25%). Такі суми місто виділити не може – немає економічної доцільності. Можливо, ситуація наступного року буде сприятливішою, але в будь-якому разі міська влада 2010-го збирається знайти на ремонт доріг суму, в 1,5 рази більшу, ніж цього року (понад 23 мільйони).
Зупинився Олександр Козуб також на впровадженні теплозберігаючих технологій, насамперед, у співпраці з Агенцією з Міжнародного розвитку США (USAID). Безпосередньо воно почнеться влітку наступного року. Та й узагалі, якщо підходити до економії тепла по місту з правильною організацією, ефективність сягне 38%.

Автор: Прес-служба Полтавського міськвиконкому


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 листопада 2009, 11:34 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації