Вхід | Реєстрація

Миргород назвали містом із найпрозорішим бюджетом

Про це, зокрема, повідомив керівник Проекту «Впровадження системи громадського моніторингу місцевих бюджетів у Полтавській області» Вадим Штефан на прес-конференції в інституті післядипломної педагогічної освіти. «Але, на жаль, Миргород поки що єдине в Україні місто, яке має таку прозорість бюджету. Було дуже приємно, що наші партнери з Миргородської міської ради надавали нам інформацію про свою діяльність, про доходи і видатки міського бюджету» - заявив Вадим Штефан. Він додав, що далеко не всі міста хочуть долучатися до прозорої системи моніторингу місцевих бюджетів.
На прес-конференції були присутні і представники Миргородської міської ради. Зокрема, секретар міськради Людмила Ільяшенко розповідала про здобутки проекту, партнерами якого вони стали. «Ми пишаємося нашими радами мікрорайонів, які ми створили на базі даного проекту. Вони зараз дуже нам допомагають у вирішенні пріоритетності проблем. Тепер ми знаємо, яку роботу треба зробити перш за все, а яку можна відкласти до кращих часів. Крім цього ми започаткували бюджетні слухання, щоб ознайомити громадян з планами, тактикою і стратегією міської ради у конкретному питанні. Тобто кожен може дізнатися куди тратяться кошти і це вселяє у людей довіру. Тобто фактично ми долучили жителів до організації життя в місті. Тепер вони вже думають, як наприклад залучити до ремонту доріг те підприємство, яке найбільше руйнує дороги» - сказала Ільяшенко. Секретар розповідала також про те, як вони особисто робили анкетування по всіх 7 мікрорайонах для того, щоб дізнатися чи найгостріші і найнагальніші питання вирішує міськрада. Боялися результатів. Зате тепер знають в якому напрямку рухатися. Проте виявилося, що є певні проблеми й серед самих громадян. Зокрема, експерт проекту Анжеліка Саідова зазначила: «Часто люди самі не могли дійти згоди, яку проблему перш за все треба вирішити. Одні хотіли на своїй вулиці поставити ліхтарі, інші на своїй – поремонтувати дорогу. Але мало хто думав про те, що є перш за все важливіше для міста в цілому. Тому хотілося б більшого розуміння побажати людям».
В наступному році планується моніторинг обласного відділу охорони здоров'я ОДА.
Всі ці проекти виконуються Полтавським агентством розвитку територій та фінансуються завдяки міжнародному фонду «Відродження».

Автор: www.regionnews.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 листопада 2009, 11:57 | Миргород | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації