Вхід | Реєстрація

10 відмінних маринадів для шашлику

Початківцям-любителям м’ясоприготування на відкритому вогні варто починати із простих і перевірених рецептів, а ось досвідчених шанувальників барбекю порадують більш оригінальні варіанти. Головне — кожен маринад з нашої десятки порадує вас відмінним смаком!

 

1. По-радянському

Узяти: 3–4 ст. л. 9 %-го оцту, 1 ч. л. цукру, 3–4 цибулини, 1,5 склянки води, чорний перець, сіль.
Цей забійний склад впорається практично із будь-яким м’ясом. Нарізати цибулю кільцями. У воді розчинити цукор, додати оцет і залити цією сумішшю нарізані шматки м’яса, попередньо посолені і поперчені, перемішані з цибулею. Витримати протягом ночі під пресом.

 

2. Винний шлях

Узяти: півсклянки білого сухого вина, 1 ч. л. меленого коріандру, чорний перець, сіль.
Цей ніжний варіант слабенький для яловичини, тому рекомендується швидше для свинини, яку слід нарізати, пересипати сіллю і спеціями, укласти в посуд для маринування і залити вином.

 

3. А-ля «Кривава Мері»

Узяти: 1 стакан томатного соку, 1 ст. л. тертого хрону, 1 ст. л рослинного масла, чарка хересу, вустерський соус на кінчику ножа, чорний перець, сіль.

М’ясо нарізати, посолити і поперчити, додати масло, херес і вустерський соус. Залити томатним соком і відправити під прес на 3–4 години.

 

4. Під гірчичним соусом

Узяти: 1 ст. л. гірчиці, 2 ст. л. майонезу, 4–5 цибулин, чорний перець, 1 лимон, лавровий лист, хмелі-сунелі, сіль.

Змішати гірчицю з майонезом, видавити сік з лимона. Нарізане, підсолене і приправлене спеціями м’ясо перемішати з гірчично-майонезною сумішшю. Потім викласти в посуд, перекладаючи з цибулею, і залити соком лимона. Дати відстоятися близько години, потім на 5–7 годин помістити в холодильник.

 

5. Далекосхідний

Узяти: половинку невеликого кореня імбиру, 4 ст. л. соєвого соусу, мелений червоний перець.

Ідеальний варіант для яловичини: нарізати, поперчити, приправити натертим імбиром і залити соєвим соусом. Витримати пару годин — і можна відправляти на шампури.

 

6. По-кавказьки

Узяти: газована мінеральна вода, сіль, перець за смаком.

Якщо у вас в наявності добре і свіже м’ясо, можна відчути його смак в чистому вигляді, як це прийнято у горян. Досить потримати нарізану, наприклад, баранину в мінералці 2–3 години. Потім підсолити, поперчити — і засмажити.

 

7. Чайний

Узяти: 2 ст. л. чорного чаю без ароматизаторів, свіжий або сушений базилік, 1 ч. л. чорного перцю, щіпку гвоздики, сіль.

Заварити в 500 г води чай, остудити. Нарізане м’ясо посолити, поперчити, змішати з подрібненим базиліком. Залити чаєм і поставити на 10–12 годин в холодильник.

 

8. Фруктовий

Узяти: 2 ківі, 1 цибулина, 1 ч. л. паприки, сушена кінза, кріп, мелений коріандр, газована мінеральна вода.
Ще один варіант використання мінералки, але абсолютно з іншим відтінком смаку! Дрібно нашаткувати цибулю, нарізати кубиками ківі. М’ясо нарізати, посолити і натерти приправами, перемішати з цибулею і ківі. Укласти в посуд, залити склянкою мінеральної води і витримати пару годин.

 

9. За грузинською

Узяти: 5 цибулин, 4 помідори, 4 ст. л. соусу ткемалі, 2 ст.л сушеного барбарису, 1 лимон, 1 ст. л. чорного перцю горошком, сіль і зелень за смаком.

Нарізаємо цибулю і помідори кільцями, зелень — дрібніші, вичавлюємо сік лимона, розтираємо барбарис із перцем. Нарізане м’ясо посолити, перемішати зі спеціями і ткемалі, а також лимонним соком. У посуд викласти шарами: цибулю, м’ясо, помідори, зелень. Витримати 3 години під гнітом.

 

10. Пряний гранат

Узяти: 1 стакан гранатового соку, половинку невеликого кореня імбиру, 3 помідори, 5 зірочок гвоздики, по 1 ч. л. крупної солі і чорного перцю, петрушка, зелений базилік.

Спеції потовкти із сіллю, зелень нарубати, дрібно нарізати помідори. Нарізати м’ясо і змішати з іншими інгредієнтами. Залити гранатовим соком і тримати 3 години під пресом при кімнатній температурі.

Відмінних вам шашликів!

3 травня 2019 | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації