Вхід | Реєстрація

Сир із козячого молока

Навряд чи ви знайдете навіть дуже професійного сировара, який точно скаже вам, скільки на світі існує сортів сиру. Різноманітний асортимент та смакові особливості здатні вразити уяву будь-якого гурмана. Не відстають у своїй різноманітності і сири із козячого молока. Спробуємо з’ясувати найважливіше про сир із козячого молока.

 

Особливості козячого сиру

Історія сиру із козячого молока розпочалася у Азії. Саме там швидко навчилися виготовляти особливий ніжний сир із незвичним смаком, який згодом набув популярності у Європі. Козячий сир може бути молодим, витриманим чи пресованим. Але його смак завжди несе у собі незвичні нотки та присмак.  Структура сиру із козячого молока дозволяє використовувати його у багатьох стравах української та європейської кухні. Він прекрасно доповнює салати, різноманітні закуски, соуси, десерти і навіть випічку.

Сир із козячого молока легко засвоюється організмом людини. Через свій мінерально-вітамінний склад він корисний і дорослим, і дітям. Козячий сир покращує процес травлення, зміцнює кістки та змінює рівень холестерину у організмі. Його також варто вживати людям, які мають намір позбутися зайвої ваги.

 

Види козячого сиру

Для тих, хто хоче придбати свіженький козячий сир до свого столу, ми виділили кілька особливих сортів.

  1. Сир Валок. Виготовляється із козячого молока у сироварні «Козуля», що на Львівщині. Продукт дуже ніжний та належить до м’яких сортів. Має короткий термін зберігання (до 7 днів).
  2. Капра. Твердий сорт сиру, який має витримку понад 12 місяців. Структура продукту схожа до пармезану. Має яскраво виражений смак трав та горіху. Добре смакує з винами або як доповнення до холодних та гарячих страв.
  3. Кантрі. Дивовижний фермерський сир, який має ніжну маслянисту структуру. Підходить для щоденного споживання. Має особливу солодкованість та післясмак вершкового масла.
  4. Мальва. Не навіть не сир, а ціле мистецтво насолоди. Твердий сорт сиру, який достигає у квіткових пелюстках. Добре витриманий протягом 8 місяців чудово розкриває свої властивості при кімнатній температурі. Мальва бездоганно смакує у поєднанні із білим чи червоним сухим вином або фруктами.
  5. Гудзики. Витриманий протягом трьох місяців твердий сорт крафтового сиру. Бездоганний цікавий смак з пряними нотками та крихкою маслянистою текстурою. Він зручний для тих, кому потрібен смачний та ситний перекус у дорозі. Фермерський сир у формі снеку смакує із кавою, густими винами чи навіть з варенням.
  6. Кабрі – м’який сорт козячого сиру із білою цвіллю тільки для справжніх гурманів. Його основні переваги – аромат та збалансований ніжний смак. Зацвіла біла скоринка може мати різноманітні відтінки та текстуру, залежно від того, скільки часу витриманий продукт. Має легкий гіркуватий післясмак та аромат свіжого гірського сіна.

 

Де купити сир із козячого молока?

Якщо ви вже в очікуванні дива плануєте смакувати стравами із козячого сиру, пропонуємо купити справжні високоякісні сорти козячого сиру - https://cheesemandry.com/product-category/goat/

Розміщено на правах реклами
3 липня 2019 | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації