- Selena2017
12 грудня, 17:54
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Зима, родинні свята, веселі компанії
Підбірка гарячих напоїв, які не лише зігріють вас, а й додадуть святкового настрою. Рекомендуємо готувати із новорічно-різдвяними думками.
Грог
Такий зігрівальний напій традиційний для Великобританії та Ірландії. У Англії кілька століть грог був невід’ємною частиною раціону матросів та офіцерів Королівського флоту. Тоді цей напій складався з рому, наполовину розведеного водою з лимонним соком. Зараз грог готують, додаючи різні спеції, зокрема корицю чи імбир. Лимонний сік часто замінюють апельсиновим чи грейпфрутовим.
Грог готують у такий спосіб: спочатку потрібно закип’ятити воду із соком та спеціями. Тоді знімають із вогню і доливають ром. Міцність традиційного грогу — близько 20°.
Апельсин і кориця
Зігріє чудово також такий напій: поріжте на шматочки апельсин, додайте 1–2 палички кориці. Усе це залийте літром гарячої води. Потрібно дати настоятись.
Ег-ног
Такий напій готують на Різдво американці. Ег-ног походить від англійського пусету (приготовлений із молока, яєць та елю). Рецепт ег-нога потрапив у США під час англійської колонізації. Англійці розводили курей та корів, тому інгрідієнтів на приготування напою вистачало. Серед алкоголю дешевим тут був ром, тому його почали додавати в напій.
Потрібно збити 4 жовтки, додати третину чашки цукру і знову збити до побіління суміші. У каструлі змішати пів літри молока, чашку вершків, додати дрібку мускатного горіха та довести суміш до кипіння, постійно перемішуючи. Тоді зняти з вогню, акуратно перелити до жовтків. Поставити на маленький вогонь та підігрівати, поки суміш не загусне. Окремо збити білки до твердих піків та додати до маси в каструлі. Наприкінці влити 90 мл рому.
Пунш
Напій виник в XVII столітті. Придумали його ті ж британські моряки, які шукали якусь слабоалкогольну альтернативу пиву — справа у тому, що воно в південних широтах втрачало смак. Моряки готували пунш на основі рому, додаючи воду, фрукти, цукор та спеції. Вважають, що для пуншу потрібно п’ять складових — міцну, слабку, солодку, кислу і пряну. Пунш швидко став популярним серед англійської аристократії. Його пили на прийомах із гігантських чаш. Згодом набув поширення і серед американців. Пропонуємо старовинний рецепт пуншу.
Потрібно 1/2 лимонного соку, 3 частини води і рому, 2 частини цукру, ангостура (гірка настоянка зі спецій, страв і прянощів) мускатний горіх.
Розчиніть в гарячій воді (але не у кип’ятку) цукор. Після цього додайте ром. Підігрійте до 70 градусів. Додайте на смак трішки ангостури та дрібку мускатного горіха.
Безалкогольний глінтвейн
Традиційний напій для Австрії, Німеччини та Швейцарії, який у всіх асоціюється із вином, однак саме у цих країнах на гірськолижних курортах пропонують безалкогольний глінтвейн.
Для того, аби приготувати, потрібно 3 склянки соку червоного винограду, склянку води, 2–3 кружальці апельсина та лимона, 2–3 скибочки яблука. Воду змішайте з соком та нагрійте на середньому вогні, додайте фрукти та спеції (корицю, гвоздику, кардамон, бадьян та запашний перець). Не доводьте до кипіння. Після цього зніміть з вогню та дайте настоятись 5–7 хвилин. Після цього розлийте у склянки та прикрасіть цедрою лимона та апельсина.
Збитень
Що воно таке? Ніколи не чули? А виявляється, у слов’ян такий напій користувався величезною популярністю. Перша згадка про цей напій була в 1128 році. Для того, щоб приготувати його, потрібно 150 г меду розігріти упродовж 2–3 хвилин, знімаючи піну. Після цього розчиніть у склянці гарячої води 100 г цукру та влийте це в медову суміш. Поставте та малий вогонь та тримайте до утворення однорідної консистенції. У іншу ємність налийте дві літри води, додайте 2 г меленої кориці, 2 ч. л. меленого імбиру, кілька листочків сухої м’яти, 5 горошин чорного перцю, 5 квіток гвоздики та доведіть суміш до кипіння. Процідіть та з’єднайте із медово?цукровим сиропом. Добре перемішайте. Зловживати цим напоєм не потрібно, оскільки він містить фруктозу, яка є швидкими вуглеводами, а тому не варто пити тим, хто прагне схуднути.