Вхід | Реєстрація

Чим зігрітися в холод

Вечірні посиденьки з подругами будуть особливо веселими, якщо ви почастуєте своїх гостей ароматним напоєм. Ми підібрали рецепти найсмачніших глінтвейнів — прості у приготуванні, але неперевершені за смаком.

Довгі зимові вечори наче спеціально створені для дружнього спілкування і зустрічей з подругами. Забудьте на час про смски в соціальних мережах і влаштуйте справжню живу вечірку. Адже ви вже так давно не бачилися в реальності, чи не так? А щоб ваша вечірка була по-справжньому веселою і незабутньою, посмакуйте всі разом глінтвейном за одним із наших рецептів. Готується просто, зате п’ється дуже смачно!

 

Цитрусово?яблучний глінтвейн

Інгредієнти: 1 пляшка червоного сухого вина, 2 яблука, цедра одного апельсина, лимона і лайма, 100 г меду, дрібка кориці.

Яблука наріжте невеличкими кубиками, натріть цедру апельсина, лимона та лайма і покладіть до каструльки. Зверху полийте медом, посипте корицею і наостанок додайте вино. Підігрійте всі складові, але не доводьте до кипіння.

Подавайте глінтвейн у високих скляних келихах із товстими стінками.

 

Глінтвейн з ромашкою

Інгредієнти: 2 ч. л. сухих квітів ромашки, 1 пляшка білого сухого вина, свіжі фрукти: яблуко, апельсин, лимон, дрібка кориці, 100 г меду.

Фрукти почистіть і наріжте кубиками, залийте їх білим вином, додайте мед, ромашку і корицю. Підігрійте до 90 градусів, і, не доводячи до кипіння, потримайте глінтвейн на малому вогні впродовж 5 хвилин.

 

Пряний гарячий яблучний сидр

Інгредієнти: яблучний сидр — 2 л., лимонна цедра — 2 смужки., палички кориці — 2 шт., лавровий лист — 2 шт., мелений імбир — 1/2 ч. л.

Помістіть усі складники у велику каструлю. Готуйте на середньому вогні, але не доводьте до кипіння. Як тільки напій буде близьким до закипання, зменшіть вогонь до мінімуму та поваріть ще протягом 10 хвилин. Вийміть із напою лимонні шкірки, палички кориці та лавровий лист перед подачею.

 

Глінтвейн з яблуками та ягодами

Інгредієнти: 1 пляшка червоного сухого вина, 500 мл яблучного соку, 50 г цукру, дрібка кориці, зірочка анісу, 2 ст. л. лікера «Куантро», 100 г свіжозаморожених ягід, 1 яблуко.

Налийте вино та яблучний сік у каструлю, додайте цукор, корицю та аніс. Поставте на невеликий вогонь і нагрівайте, помішуючи, поки цукор не розчиниться повністю, упродовж 15 хвилин. Яблуко наріжте тоненькими скибками і додайте до каструлі разом із замороженими ягодами. Влийте лікер, накрийте каструлю кришкою і залиште на 5–7 хвилин. Розлийте глінтвейн в келихи і подавайте гарячим.

 

Що подати до глінтвейну

Найкраще із гарячим вином поєднуються шоколад та шоколадні цукерки. Дуже добре також смакуватиме випічка: солодкі тістечка й пироги і навіть солоний крекер.

Ідеально до глінтвейну пасуватимуть три асорті: фруктове, горіхове та сирне. А для тих, кому хочеться ситно повечеряти, можна запропонувати м’ясні страви із фаршу або приготовані на грилі.

 

Мигдалевий пунш із апельсиновим сорбетом

Інгредієнти для мигдалевого пуншу: лимонад — 2 склянки, мигдалевий екстракт (при бажанні замініть лікером Amaretto) — 30 мл., апельсиновий сорбет, охолоджене імбирне пиво — 4 л., імбир мелений — 1 ч. л.

Інгредієнти для апельсинового сорбету: лимон — 1 шт., яєчний білок — 2 шт., апельсин — 6 шт., цукор — 150 г., приправа для випічки і десертів (кориця, ваніль — за смаком) — 1 ч. л.

Змішайте лимонад, імбир, мигдалевий екстракт і добре перемішайте, охолодіть. Далі приготуйте сорбет. Для цього збийте білки. Змішайте сік лимона та апельсинів, додайте приправи і цукор. Ретельно перемішайте і додайте збиті білки, після чого ще раз обережно перемішайте. Суміш вилийте в невеликий контейнер і покладіть у морозильну камеру, щоб вона повністю застигла. Потім викладіть сорбет ложками в посудину для пуншу, додайте суміш із лимонаду, екстракту і прянощів, приготовану на початку. Після чого поступово влийте імбирне пиво, помішуючи напій. Наприкінці прикрасьте напій скибочками фруктів.



Автор: Ігор Бабаєв
19 листопада 2019 | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації