- Selena2017
сьогодні, 17:54
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Кабачки: від посіву насіння до збору врожаю
Із кабачків можна приготувати величезну кількість смачних дієтичних страв. У них містяться калій і магній, які необхідні для сердечників, оскільки зміцнюють серцевий м’яз.
Якщо докласти трохи зусиль, то з одного куща можна зібрати від 3 до 20 кілограмів. Для цього постарайтеся вибрати урожайний сорт: Аеронавт, Цукеша, Шпачок, Фараон, Чаклун, Білоплідний.
Запам’ятайте, що сіяти кабачки потрібно після того, як ґрунт прогрівся. Не будете поливати — не будете збирати.
Після посіву грядку треба регулярно поливати. Серйозних перебоїв з вологою кабачки не прощають. Але якщо кущі женуть багато пустоцвіту і не дають плодів, то можна влаштувати невелику засуху.
Кабачки, звичайно, можуть довго рости, збільшуючись до неймовірних розмірів. Але важливо їх вчасно зібрати, поки шкірка не груба, насіння не одерев’яніло і плоди особливо смачні.
Третя основа гарного врожаю кабачків — багата, родюча земля. Якщо у вас із цим проблеми, то рекордну врожайність не отримати. Але варто навіть на худому ґрунті замульчувати грядку шаром перегною або компосту, як урожайність ракетою злетить вгору.
У деяких городників інша стратегія: вони вносять добрива з поливом маленькими дозами кожні 710 днів. Це теж непогано, але може викликати накопичення нітратів. Так що, перед збиранням врожаю азотні добрива краще виключати.
Довгограючі кабачки
Як би багато кабачків не було влітку, хочеться їх поїсти і взимку, а для цього треба підбирати особливі сорти, здатні довго зберігатися.
Аеронавт. Лежить чотири місяці. У нього м’яка шкірка, навіть після лежання і повного дозрівання.
Грушоподібний. М’якуш темнопомаранчового кольору, довго залишається ніжним.
Жовтоплідний. Правильно зібрані плоди пролежать три місяці.
Арал F1. Цей гібрид поєднує відмінну врожайність і прекрасне збереження. Плоди невеликі, по 800 г, з куща можна зібрати до 22 кг.
Фестиваль — рекордсмен за збереженням серед кабачків: може зберігатися до 10 місяців. А ще він дуже красивий.
Золотий кубок зберігається до лютого. На кожному кущі відразу можуть зріти 56 кабачків.
Арліка F1 зберігається дуже добре, якщо правильно зібрати врожай.
Негреня може лежати більше 2 місяців.
Кавун — це гібрид кабачка і кавуна. Має дуже щільну шкірку і смачний м’якуш, а також велике насіння. Зберігаються такі кабачки до нового врожаю і виглядають, як кавуни, причому досить великі.
Кабачок або цукіні
Цукіні — це лише різновид кабачка. Але якщо говорити про класичні сорти кабачків, то вони з цукіні мають великі відмінності.
- Плоди кабачків зазвичай білі або зеленуваті, вкрай рідко зустрічаються жовті. Цукіні, у основному, темних відтінків.
- Кабачки весь час зростають. Якщо їх вчасно не прибрати, вони стануть більші, грубіші і обзаведуться насінням. А ось цукіні ростуть переважно в довжину, плоди їх грубіють набагато пізніше. Насіння утворюється мало, у деяких гібридів не утворюється зовсім. До речі, усі цукіні кущові, у той час, як більшість кабачків займають більше місця і ростуть, як гарбузи.
- Кабачки можна заморожувати і сушити, цукіні — зазвичай ні.
- Попри те, що цукіні кущові, більш компактні, з них збирають врожай не менший, ніж з кабачків. Тому цукіні варто вибирати тим, у кого маленький город або просто хочеться зібрати з одиниці площі побільше врожаю.