Вхід | Реєстрація

Рецепти як у кав’ярні

Кава — не тільки один з найпопулярніших напоїв у всьому світі, це ціла культура і традиція багатьох народів. Одні люди не можуть уявити собі ранок без чашечки ароматного еспресо, другі здатні випити за день кілька склянок лате із сиропом. Незмінним залишається лише головний атрибут — це власне кава.

Сучасні кав'ярні пропонують покупцям безліч варіантів цього знаменитого напою, а часом так хочеться приготувати вдома смачну каву і створити неповторну атмосферу в затишних домашніх умовах. Кілька нескладних рецептів, як у кав'ярні, пропонуємо в цьому огляді.

Капучино "Бланко"

Один із рецептів, які вкрай хочеться повторити вдома — ніжний і нейтральний капучино, безліч варіацій якого пропонують знамениті кав'ярні. За відгуками, даний рецепт нагадує каву Starbucks, яку багато кавоманів намагаються повторити в домашніх умовах. Для приготування знадобиться:

  • 55 г арабіки;
  • 100 мл молока;
  • ванільний стручок — 1 шт.;
  • 250 мл води;
  • кориця, цукор — на смак.

Спосіб приготування:

  1. Стручок подрібнити в крихту, засипати в молоко, підігріти, не доводячи до кипіння. Залишити настоюватися на кілька хвилин.
  2. Додати цукор і поставити на вогонь до закипання. Відразу після закипання швидко зняти з вогню, процідити, збити блендером до появи стійкої піни.
  3. Приготувати традиційний еспресо. Наповнити Latte Glass наполовину, долити до краю молочну піну.
  4. Подавати з паличкою кориці й відчувати себе справжнім баристою.

Мак'ято з карамеллю

Ще один напій, який користується величезною популярністю. Відмінно підійде для компанії друзів, щоб здивувати запрошених напоєм, який вони звикли пити тільки в кав'ярнях.

Інгредієнти:

  • 4 ст. ложки арабіки середнього обсмаження;
  • 150 мл молока;
  • 200 мл води;
  • 20 г ванільного сиропу;
  • 20 г карамельного сиропу.

Готувати слід так:

  1. Молоко підігріти в посуді до температури близько 70 градусів, повинні з'явитися явні бульбашки.
  2. Зварити кавові зерна в гейзерній турці, рекомендовано використання темпера. У верхню частину додати ванільний сироп.
  3. До кінця долити нагріте молоко, збиваючи до пінного стану.
  4. Особливість подачі — прикрасити напій карамельним сиропом поверх молочної піни.

Віденська кава з бренді

Це варіант напою, який до вподоби багатьом чоловікам. Міцний, ароматний, з м'якими деревними нотами — справжній благородний напій справжніх джентльменів.

Знадобиться:

  • 600 мл міцної кави;
  • 130 г чорного шоколаду;
  • 50 мл вершків;
  • збиті вершки, тертий мигдаль і шоколадний сироп — на смак.

Для приготування:

  1. Вершки й темний шоколад тримають на водяній бані до повного розчинення шоколаду.
  2. У гарячу масу долити каву, розмішати, розлити по чашках.
  3. Прикрасити збитими вершками, полити шоколадним сиропом і посипати мигдалем. Для тих, хто вважає за краще поєднання з алкоголем — додати 5 мл бренді на порцію.

Ось такі смачні варіанти можна зробити вдома!

Розміщено на правах реклами
31 серпня 2021 | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації