Рецепти як у кав’ярні
Кава — не тільки один з найпопулярніших напоїв у всьому світі, це ціла культура і традиція багатьох народів. Одні люди не можуть уявити собі ранок без чашечки ароматного еспресо, другі здатні випити за день кілька склянок лате із сиропом. Незмінним залишається лише головний атрибут — це власне кава.
Сучасні кав'ярні пропонують покупцям безліч варіантів цього знаменитого напою, а часом так хочеться приготувати вдома смачну каву і створити неповторну атмосферу в затишних домашніх умовах. Кілька нескладних рецептів, як у кав'ярні, пропонуємо в цьому огляді.
Капучино "Бланко"
Один із рецептів, які вкрай хочеться повторити вдома — ніжний і нейтральний капучино, безліч варіацій якого пропонують знамениті кав'ярні. За відгуками, даний рецепт нагадує каву Starbucks, яку багато кавоманів намагаються повторити в домашніх умовах. Для приготування знадобиться:
- 55 г арабіки;
- 100 мл молока;
- ванільний стручок — 1 шт.;
- 250 мл води;
- кориця, цукор — на смак.
Спосіб приготування:
- Стручок подрібнити в крихту, засипати в молоко, підігріти, не доводячи до кипіння. Залишити настоюватися на кілька хвилин.
- Додати цукор і поставити на вогонь до закипання. Відразу після закипання швидко зняти з вогню, процідити, збити блендером до появи стійкої піни.
- Приготувати традиційний еспресо. Наповнити Latte Glass наполовину, долити до краю молочну піну.
- Подавати з паличкою кориці й відчувати себе справжнім баристою.
Мак'ято з карамеллю
Ще один напій, який користується величезною популярністю. Відмінно підійде для компанії друзів, щоб здивувати запрошених напоєм, який вони звикли пити тільки в кав'ярнях.
Інгредієнти:
- 4 ст. ложки арабіки середнього обсмаження;
- 150 мл молока;
- 200 мл води;
- 20 г ванільного сиропу;
- 20 г карамельного сиропу.
Готувати слід так:
- Молоко підігріти в посуді до температури близько 70 градусів, повинні з'явитися явні бульбашки.
- Зварити кавові зерна в гейзерній турці, рекомендовано використання темпера. У верхню частину додати ванільний сироп.
- До кінця долити нагріте молоко, збиваючи до пінного стану.
- Особливість подачі — прикрасити напій карамельним сиропом поверх молочної піни.
Віденська кава з бренді
Це варіант напою, який до вподоби багатьом чоловікам. Міцний, ароматний, з м'якими деревними нотами — справжній благородний напій справжніх джентльменів.
Знадобиться:
- 600 мл міцної кави;
- 130 г чорного шоколаду;
- 50 мл вершків;
- збиті вершки, тертий мигдаль і шоколадний сироп — на смак.
Для приготування:
- Вершки й темний шоколад тримають на водяній бані до повного розчинення шоколаду.
- У гарячу масу долити каву, розмішати, розлити по чашках.
- Прикрасити збитими вершками, полити шоколадним сиропом і посипати мигдалем. Для тих, хто вважає за краще поєднання з алкоголем — додати 5 мл бренді на порцію.
Ось такі смачні варіанти можна зробити вдома!