Мелена кава для вендінгу: 5 порад щодо вибору
Кава - це ароматний напій, який дозволяє зарядитися енергією на весь день. В більшості випадків любителі кави вживають напій не для того, щоб збадьоритися, а для задоволення. Завдяки яскравим та різноманітним смаковим характеристикам, кавові зерна можна використовувати при приготування латте, капучіно, еспресо, американо.
Кілька порад щодо вибору кави для вендінгу
Якщо ви тільки почали бізнес, варто уникати купівлі великих партій, краще замовити пробники або кілька невеликих упаковок. Це дозволить обрати не тільки доступну, але і смачну каву, яку можна придбати на сайті https://siba.coffee/kofe-opt/kofje-molotyj/. Слід звернути увагу на параметри зерен. Для автоматів найкраще підійдуть середні розміри. Вони повинні бути добре очищеними.
Тонкий глянцевий шар на поверхні зерна - це нормально. Він говорить про те, що сировина містить природний рослинний жир. Якщо поверхня неприродньо блищить, то це також може бути ознакою підробки. Занадто велика кількість олії може бути шкідливою для пристрою. З цієї причини оператори не рекомендують використовувати камерунську каву. Так як в її бобах підвищена концентрація жиру.
Існує кілька видів обсмажування кави:
- Слабке
- Середнє
- Сильне
Зерна слабкого обсмажування, які можна придбати на сайті https://siba.coffee/, витримують при температурі від 200 до 220 градусів. При цьому зерна сильного обсмажування готують при температурі 250 градусів. Зерна, отримані в ході іспанського типу приготування, мають максимальний ступінь обсмажування і перетворюються практично на вугілля. Тривале обсмажування при високій температурі призводить до того, що з кави видаляється гірчинка та кислинка, але з'являється карамельний відтінок. Тому така кава ідеально підходить для приготування еспресо, латте, різних кавових напоїв з молоком і сиропами.
Огляд популярних виробників кавових зерен
Власники мереж кав'ярень віддають перевагу таким виробникам кави:
- Lavazza - це італійська кава, які відрізняється приємним післясмаком, і карамельним ароматом. Суміш виготовлена з арабіки і робусти, тому поєднує в собі приємний аромат і достатню міцність. Підходить для приготування еспресо і американо.
- Вoasi, виробництва Італії, вирощується в Південній Америці і відрізняється приємною гірчинкою. Крім того напій має кислинку і квітковий аромат. Ідеально підходить для приготування напоїв з молоком і вершками.
- Covim являє собою суміш арабіки і робусти. У ній міститься 15% арабіки 85% робусти. Завдяки цьому напій має насичений смак і темний шоколадний відтінок. При вживанні кави з'являється насичений, гіркуватий присмак. Ідеально підходить для використання в домашніх умовах та приготування кави в гейзерній кавоварці, для вендінгу.
Купуючи кавові зерна для постійної роботи машини, необхідно розуміти, що вимоги до сировини істотно відрізняються. У кожного споживача свій смак та вимоги, які задовольнити складно. Саме тому варто віддавати перевагу універсальним сумішам, які мають масу різноманітних відтінків.