Вхід | Реєстрація

Як подовше зберегти кавун

У силу різних факторів у 2022?му році ціни на найбільшу із відомих ягід побили всі мислимі й немислимі рекорди. Кавун великого розміру зараз коштує близько двохсот гривень. І це — в розпал сезону!!! Тому не зайвим буде прочитати цю статтю і, дотримуючись нескладних вимог, зберегти куплені зараз кавуни до осені, а то й до Нового року, щоб поласувати цим справжнім делікатесом в холодну пору.

Зберігання кавуна в цілому вигляді

Час, протягом якого можна зберігати кавун цілим, залежить від освітлення і температури. Кавун може лежати аж до 2–3 місяців, при дотриманні оптимальних для нього умов:

  1. Вибирайте ягоду дуже уважно: шкірка повинна бути цілою, на поверхні не повинно бути вм’ятин і тріщин.
  2. Пізньостиглі кавуни з товстою шкіркою здатні утримуватися тривалий час.
  3. Кавун можна зберегти надовго в темних і холодних місцях. Оптимальна температура для нього становить +2… + 3 °C.
  4. При відсутності льоху — покладіть ягоду в приміщення, захищене від сонячних променів, попередньо підстеливши м’яку тканину, ковдру або рушник. Періодично перевертаючи, кавун збережеться набагато краще.
  5. Цілий кавун зберігати можна в холодильнику, в такому випадку він збережеться до 3–4 місяців. Єдиний суттєвий недолік — ягода займає багато корисної площі.

Зберігання розрізаного кавуна

Найчастіше задають питання: «Скільки можна зберігати розрізаний кавун?» На відміну від цілого, зберігати кавун в розрізаному стані без втрати смаку і соковитості можливо протягом декількох днів.

Єдиний спосіб зберегти нарізаний кавунчик протягом довгого часу — порізати скибочками, покласти в герметичний пакет і залишити в морозильній камері. У такому випадку він буде зберігатися до 5 місяців, але використовуйте його тільки для коктейлів та соків.

Якщо дотримуватися цих порад, зберегти смакові якості і свіжість нарізного кавуна не так уже й складно:

  1. У спекотну пору він є середовищем для розмноження безлічі бактерій. Щоб не нашкодити своєму здоров’ю і здоров’ю близьких — покладіть кавун у холодильник, льох або будь-яке приміщення, всередині якого температура не перевищує +10 °C.
  2. Не тримайте цю ягоду розрізаною в холодильнику більше 2 діб, після закінчення яких часточки втратять солодкий смак і значну частку аромату.
  3. Щоб зберегти вологість і смак — розрізи часткою повинні дивитися вниз, щоб волога піднімалася вгору і не стікала.
  4. Розмістіть ягоду подалі від інших продуктів харчування, щоб уникнути стороннього присмаку або запаху.
  5. Багато людей, перед тим, як зберігати кавун у холодильній камері, загортають його в плівку. Це безперечно допомагає зберіганню, але правильніше буде розташувати кавун розрізаною частиною вниз, не допускаючи її контакту з плівкою.
  6. Оптимальний час, коли можна заготовити кавуни, — у перші 2 тижні вересня.


Автор: Ігор Філоненко
12 серпня 2022 | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації