Вхід | Реєстрація

Взимку не варто зберігати золу на вулиці

Це одна з найпоширеніших помилок городників-початківців, яка може погубити майбутній урожай.

Зима — час приготування городників до нового сезону, заодно можна запастися найважливішим універсальним добривом. Річ у тім, що золу добути простіше простого — при спалюванні дров у грубці. А ось зберігати її потрібно правильно.

Деякі городники викидають отримане добриво на вулицю, але це неправильно. Такий варіант зберігання загрожує втратою корисних властивостей золи.

На морозі добриво стає «пустушкою», але ж в ньому спочатку міститься стільки всього корисного для майбутнього врожаю.

Наприклад, у золі багато солі калію, натрію і магнію. Ці речовини легко вимиваються опадами. А коли буде танути сніг навесні — майже всі мікроелементи підуть у землю.

При взаємодії з вологою багато корисних речовин змінюється, і рослинам буде складніше їх засвоїти. Та й при високій волозі зола може злежатися і перетворитися в липку масу. А працювати з такою пастою складніше, ніж із розсипчастою субстанцією.

Тому зберігати золу краще в приміщенні — погребі або сараї. У такому випадку відра з добривом можна навіть не накривати кришкою. Головне, щоб у приміщенні не було занадто сиро.

25 лютого 2023 | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Купить квартиру Полтава
 Криптовалютні біржі в Україні
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації