Вхід | Реєстрація

Що робити з картоплею, хворою на фітофтороз

Фітофтороз є хворобою картоплі, викликаною грибком Phytophthora infestans. Ця хвороба може спричинити значну шкоду врожаю та змінити смак і текстуру зараженої картоплі.

Заражену картоплю їсти не рекомендується, оскільки вона може мати неприємний смак. Однак важливо відзначити, що сама хвороба не є токсичною для людей.

Якщо ви знайшли на картоплі лише дрібні ознаки фітофторозу, ви можете вирізати заражені частини, і решту картоплі використати. Проте варто бути обережним та уважно перевірити картоплю на наявність інших ознак захворювання або гнилі.

Якщо картопля сильно пошкоджена фітофторозом, краще її викинути, оскільки вона може містити інші мікроорганізми та грибки, які можуть бути шкідливими для здоров’я.

Зберігання картоплі, яка хворіє на фітофтороз, може бути небезпечним, оскільки ця хвороба швидко поширюється і може перейти на здорові туберкули, які зберігаються поруч.

6 вересня 2023 | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації