- psevdonimb
17 січня, 20:39
На тему: Тепер вас дуритимуть не лише люди - karamelka
9 січня, 19:13
На тему: Як прискорити ріст волосся - anna000000
9 січня, 01:53
На тему: Дива з білбордами, або Тут мала б бути соціальна реклама - Чудо Юдо
8 січня, 09:50
На тему: Обережно! Села закриваються! - pis
6 січня, 17:38
На тему: Мачтовый подъемник: конструкция и преимущества при эксплуатации
Як правильно підготувати буряк до зберігання
Дотримуючись кількох правил і пам’ятаючи про всі нюанси, городники зможуть до самої весни використовувати під час готування домашні коренеплоди. Вони не почнуть зморщуватися і пускати коріння, тому купувати буряк у магазині не доведеться.
Щоб буряк зміг довго простояти, його необхідно зібрати в найоптимальніший час (до настання перших морозів). Погода має бути сухою, а ґрунт — податливим. Ось чому за 14 днів до збору буряка варто припинити полив.
Зберігати плоди потрібно при температурі від 2 до 4 градусів вище нуля. Для цього ідеально підійде підвал або ж льох. При більш високій температурі коренеплоди почнуть проростати. До слова, стежте за вологістю. Вона має бути дуже високою, інакше буряк втратить соковитість і зморщиться.
Городники з чималим стажем зберігають буряк поруч із картоплею. Ці овочі відмінно співіснують. Адже картопля свою надлишкову вологу віддає буряку. Тому зберігати їх поруч — чудова ідея. На картоплю викладіть буряк у 2-3 шари і будьте впевнені в тому, що він залишиться соковитим.
Тирса хвойних дерев — ідеальний наповнювач, у якому можна зберігати коренеплоди. Вона допоможе вберегти буряк від псування. Головне — викладати суху тирсу й овочі по черзі. Засипте в ящик шар наповнювача, який не має бути вищим за 3 см. Потім помістіть плоди, щоб вони були на відстані один від одного.
Зберігати буряк також можна і в поліетиленових пакетах. Але це найбільш ненадійний метод. Помістіть коренеплоди в пакети. Щільно зав’яжіть їх. Утворився конденсат? Розв’яжіть пакети і залиште невеликий отвір, щоб випаровувалася волога.
Правильно зберіть буряк і зберігайте його у відповідному приміщенні, використовуючи один зі способів, які ми детально описали вище. У цьому разі навіть взимку ви будете готувати найсмачніший борщ і вінегрет, пускаючи в хід домашній соковитий овоч.