- IgorSergeevich
10 грудня, 21:15
На тему: Волонтер Альона Шуліка стала першим у громаді «помічником ветерана» - welam16
6 грудня, 20:23
На тему: Бюро переводов: Профессиональные услуги перевода текстов - welam16
30 листопада, 17:18
На тему: Тактическая одежда для военных — использование - romanova88
29 листопада, 13:33
На тему: Як прискорити ріст волосся - Чудо Юдо
15 листопада, 09:41
На тему: Чи сядуть чиновники міськради за кермо вантажівки зі сміттям?
Як вибрати зернисту каву?
Найсмачнішу каву, без будь-якого сумніву, можна зробити лише самостійно. Це передбачає виконання повного циклу, тобто вам необхідно:
- придбати зерна;
- обсмажити вдома;
- перемолоти;
- і тільки потім зварити ароматний напій.
Але в наш час в умовах тотального цейтноту далеко не всі можуть відшукати вільну хвилинку, щоб приготувати каву. Через це критерії правильного вибору кави в магазині стають вкрай необхідними для її шанувальників. А детальніше, про неї можна почитати тут: Папігутто - кава в зернах.
Сортове різноманіття кави в зернах
Спочатку потрібно згадати про те, що в світі існує лише 4 сорти кави:
- арабіка і робуста, що використовуються для приготування кави;
- ліберика та дивера, які застосовують лише в косметології і косметичній промисловості.
Кожен із сортів, використовуваний для приготування кави, має свої властивості:
- якщо ви перебуваєте в пошуку багатої смакової й ароматної гами, необхідно зробити вибір на користь арабіки;
- робуста, завдяки великій кількості кофеїну в своєму складі, здатна підбадьорити рано-пораненьку будь-якого кавомана.
Потрібно також сказати про те, що робусту від арабіки можна легко відрізнити. У післясмаці напою, приготованого з останнього сорту, відчувається характерна кислинка. Робуста в чистому вигляді не використовується, її змішують разом з арабікою, отримуючи купажі.
Де, коли і скільки: розглядаємо важливі моменти при купівлі кави
Ми рекомендуємо звернути увагу на такі моменти:
- Географічне походження. Справжнім кавоманам відомо, де джерела улюбленого напою, і знаються вони на його смакових особливостях. Ці дані можна розглядати комплексно, адже умови зростання і клімат неодмінно залишать свій відбиток на якостях зерен.
- Коли найкраще купувати зерна? У день їхнього обсмажування. Цей момент можна узгодити з продавцем спеціалізованого магазину і домовитися одразу про ступінь обробки.
- Скільки найкраще купувати? Не намагайтеся придбати про запас, буде достатньо мінімальної кількості зерен. Якщо ви все-таки вирішили купити багато кави, упакуйте її в герметичну упаковку і покладіть у холодильник.
Якщо ви купуєте кавові зерна на вагу, зверніть увагу на їхню цілісність. Вона і послужить гарантією збереження у повному обсязі ароматичних олій та корисних речовин. Потрібно також сказати про те, що хороші зерна відрізняються красивим коричневим відтінком із золотистим полиском і, звичайно, приємним ароматом. До речі, спеціалісти не рекомендують купувати змелену каву, до якої запросто можуть досипати добавки, які негативно повпливають і на смак, і на аромат продукту.