Вхід | Реєстрація

Як зберегти в’ялену рибу. Ділимося порадами

В’ялена риба – улюблена страва багатьох риболовів-любителів, адже готується вона дуже просто. Вони намагаються приготувати даний делікатес в великій кількості, щоб кожний раз при необхідності пригостити гостя або ж поласувати самому. Проте не кожен знає, що риба в’ялена при неправильному зберіганні може швидко зіпсуватись.

Вживання в їжу несвіжої продукції може привести до отруєння, тому дотримуватись правил зберігання треба обов’язково. Купувати в’ялену рибку краще всього невеликими партіями. А от якщо ви зібрались її в’ялити самостійно, то в маленькій кількості приготувати цю страву просто неможливо.

Ідеально місце для зберігання

Зберігати в’ялену рибопродукцію можна в наступних умовах:

  • В ящику або кошику;
  • В підвішеному вигляді в приміщенні;
  • В морозильній камері;
  • В холодильнику;
  • В жерстяній банці.

Перед відправкою на зберігання важливо уважно обдивитись поверхню тушок. На ній не повинно бути слідів окислювальних процесів, цвілі та ушкоджень мікроорганізмами. Якщо риба непридатна до вживання, то її краще одразу викинути. Тому зберегти можна лише якісний та свіжо приготований продукт.

Довгий час рибка в’ялена може знаходитись в прохолодному приміщенні: коморі, горищі, балконі або сараї. Головне, щоб на неї не потрапляли прямі сонячні промені. Тушки варто загорнути в чистий папір (для випікання або пакувальний) та розвісити під стелею. Важливо, щоб рівень вологості там був близько 70-80%.

Якщо потрібно зберігати в’ялену рибопродукцію близько 1 року,то в такому випадку найкращий вихід – морозильна камера. Загорнувши тушки також в папір, невеликими порціями їх розміщують в морозилці. В міру потреби потім рибку можна доставати та розморожувати.

Корисні властивості в’яленої риби

Надмірне споживання будь-якого продукту може спричинити проблеми зі здоров’ям. В’ялена риба – не виключення, адже під час її приготування використовується велика кількість солі. Готується вона дуже просто, не піддаючись термічній обробці.

Тривале засолювання продукції вбиває шкідливі організми, а от мінерали та корисні вітаміни залишаються. Вживання такої продукції знижує рівень холестерину в крові, покращує роботу щитовидної залози, позитивно впливає на роботу серця та судин, нормалізує згортання крові.

Від частого вживання даного делікатесу варто відмовитись людям, які страждають від гіпертонії та хвороб нирок. Причина – велика кількість солі, що не дуже корисно при таких недугах. Купувати рибку в’ялену слід лише через провірених постачальників.

Джерело – сайт www.r-b.in.ua

12 квітня 2017 | Категорія: Побут

Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації