Вхід | Реєстрація

Возлюблені у Христі брати і сестри!

Нині святкуємо всі разом найвеличніше із християнських свят — Різдво Бога нашого Ісуса Христа. Багато століть минуло від того дня, коли людству явився Спаситель. Та час не владний над істинним вченням. Християни, як і тисячоліття тому, радіють святу і славлять Ісуса Христа. В Україні і Росії, Грузії і Вірменії, навіть у далекій Африці віруючі чекають цього дня, щоб сказати один одному і разом сказати: «Христос народився! Славімо його!»

«Ныне, когда умножились богатые науками, искусствами, всем вещественным, ныне оскуде преподобный» (Пс 11.1). Дійсно, багато різних спокус несе людям сьогоднішній світ. Спокус не лише матеріальних, але й духовних. Людство досягло величезного прогресу в забезпеченні самого себе нечуваними раніше благами комфорту. Будь-яка їжа різного смаку і кольору, автомобілі й будинки, подорожі й розваги — усе це нині легко і доступно. Аби лише були гроші.

І навіть саме Різдво Христове нині чимало людей сприймають як світське свято. День, коли зайвий раз можна накрити розкішні столи, похвалитись багатством і владою. Між тим, згадаймо, яким Бог явив нам Сина свого. Христос народився в убогих яслах. Він прийшов у цей світ маленьким беззахисним хлопчиком. Бог, великий і всемогутній, народженням цього дитяти показав людям свою справжню сутність. Його можна доторкнутись, його можна приголубити, він потребує нашого догляду і захисту — той маленький хлопчик, котрий явився врятувати світ. Дійсно, тільки Бог може бути настільки величним, щоб заради людей стати таким убогим і немічним.

Народження хлопчика в бідних Віфлеємських яслах є вічним прикладом для людей. Простота, покора, любов до ближнього — ось на чому стоїть цей світ. Саме цього нам бракує. Не у вогнях реклами та вітринах супермаркетів справжня Істина. Матеріальний достаток залишає нас такими ж убогими на добро й любов, нещасними і хворими. І лише справжня Віра може розвіяти смуток і безнадію, наповнити справжнім сенсом наше життя.

І нехай це найпрекрасніше свято Ісусового Різдва стане справжнім об’явленням Бога у ваших серцях і принесе до ваших родин любов та простоту. А з цим — справжню радість і щастя.


Автор: З молитвою за кожного та благословенням ваш у Христі благочинний Кобеляцького округу протоієрей Василій Сверлович


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 січня 2014, 09:04 | Полтавщина | Редакційна
1. 444444ю / 11 січня 2014, 12:28
І нехай це найпрекрасніше свято Ісусового Різдва стане справжнім об’явленням Бога у ваших серцях і принесе до ваших родин любов та простоту. А з цим — справжню радість і щастя.

Амінь.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації