Вхід | Реєстрація

Міліціонери затримали аферистів з Харькова

Міліціонери затримали аферистів з Харькова

Думки чоловіка проносились одна за одною, але до логічного висновку не приходили. Все було майже як завжди: по телефону отримав замовлення на фото- та відеозйомку весілля, у призначений час приїхав за обумовленою адресою в Полтаві, «хазяїн» вибачаючись за свій вигляд (був у домашньому халаті з піною для гоління на обличчі) запросив до помешкання, попросив почекати… Далі відбувалось усе, як у нічному кошмарі. Двоє в камуфляжній формі чорного кольору та масках з прорізами для очей заскочили до кімнати. Погрожуючи зброєю, вони наділи наручники та повідомили про те, що підозрюють його у злочинах пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів. Нарешті почули завіряння щодо його непричетності ні до якої злочинної діяльності. Зняли наручники та наказали писати пояснення. Що писати? Все спочатку: по телефону отримав замовлення…

У помешканні підозріло настала тиша. Вийшов з кімнати - в оселі нікого не було. Та не було на місці і його відео і фото техніки. До дверей – зачинені. Тоді чоловік вийшов на балкон і покликав на допомогу. На крики відгукнулась сусідка, яка одразу й викликала міліцію.

На виклик моментально приїхала слідчо-оперативна група Октябрського райвідділу міліції Полтави. І тут все одразу стало зрозуміло. Коли вже повернувся додому, ніяк не міг отямитись, не міг повірити, що це все відбувалось насправді.

Надалі почалась копітка робота правоохоронців.

За даним фактом була порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 187 Кримінального кодексу України - розбій. Всі проведені заходи щодо припинення злочинної діяльності знахабнілих молодиків привели полтавських оперативників до Харкова. Встановлено, що всі троє підозрюваних були мешканцями цього міста.

Та їхня злочинна діяльність не обмежувалась територією рідної області. За таким же сценарієм двоє молодиків діяли і в місті Суми, тільки у цьому випадку третьою була молода жінка, яка зустрічала майбутню жертву з накладеною на обличчя косметичною маскою. А далі все відбувалось аналогічно, як і з потерпілим у Полтаві.

Тож оперативні підрозділи трьох регіонів держави виробили спільну тактику дій, щодо припинення діяльності цієї зухвалої злочинної групи. Зрештою, ретельно підготовлені та проведені оперативно-розшукові заходи харківською, сумською та полтавською міліцією дали позитивний результат. Підозрюваних у скоєнні ряду тяжких злочинів затримали та помістити за грати. Наразі триває досудове слідство. Зловмисникам загрожує від 7-ми до 10-ти років неволі із конфіскацією майна.


Автор: Світлана Росса, помічник начальника Октябрського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 червня 2012, 11:47 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації