Вхід | Реєстрація

У Кременчуці діти знущалися над своєю подругою

У Кременчуці діти знущалися над своєю подругою

Випадок, який вразив навіть правоохоронців зі стажем, стався нещодавно в Автозаводському районі Кременчука.

На початку червня до чергової частини Автозаводського райвідділу міліції за допомогою звернулася 37-річна місцева жінка. Вона повідомила про те, що група молоді знущалася над її 14-річною дочкою та власноруч фільмувала свою жорстокість. А згодом відео знущань підлітки розмістили в соціальній мережі «ВКонтакте».

Для перевірки отриманої інформації був задіяний увесь особовий склад кримінальної міліції у справах дітей Автозаводського райвідділу. Невдовзі міліціонери з’ясували, що заява жінки повністю знайшла своє підтвердження. Правоохоронці швидко вирахували та затримати підозрюваних і вилучити речові докази. У вчиненні злочину обґрунтовано підозрюється група однолітків, яка складається із двох 15-річних дівчат та двох 17-річних хлопців.

Переглядаючи матеріали справи, правоохоронці були вражені дитячою жорстокістю по відношенню до своєї ж подруги.

Організували і чітко спланували конфліктну ситуацію безпосередньо дівчата. Почалося з того, що, начебто, одній із них не сподобалось, як потерпіла глянула на її хлопця.

Тож, порадившись, дівчата вирішили покарати подругу. На «процедуру виховання» вони запросили і своїх хлопців.

Після школи група юних зловмисників запросила подружку разом із ними прогулятися до лісосмуги, що знаходиться на вулиці Тельмана у Кременчуці.

Потерпіла, будучи в дружніх відносинах із дівчатами, навіть нічого не запідозрила й без вагань пішла з компанією. А коли підлітки прийшли до місця призначення, почалося жахливе.

Подружки почали знущатися над школяркою, а хлопці - фільмувати це на мобільний телефон. Дитину дівчата змушували роздягатися, погрожували та били. А «герої – хлопці» все це коментували та знімали на мобільний телефон.

Коли юні агресори вирішили, що відзнятого відео їм достатньо для розміщення в Інтернеті, вони наказали потерпілій нічого не розказувати батькам і пригрозили, що буде значно гірше, якщо хтось дізнається.

Протягом трьох тижнів всю біль образи дитина тримала в собі і нічого не розповідала про інцидент. А у цей час її кривдники сміялися їй у слід та жваво обговорювали свій «героїчний» вчинок в соціальній мережі.

Коли знайомі батьків дівчини випадково побачили цей ролик в Інтернеті, то одразу повідомили родину. Після перегляду відео рідні були наскільки шоковані, що навіть не знали куди їм звертатися і що робити в даній ситуації. Оговтавшись, звернулися за допомогою до міліції.

Учасники конфлікту, дізнавшись, що «запахло смаженим», одразу намагалися знищити речові докази. Але вже було пізно. Тепер за свої вчинки підліткам доведеться відповісти перед Законом.

Наразі порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 296 Кримінального Кодексу України (хуліганство). Окрім цього вирішується питання про порушення ще двох кримінальних справ за статтею 127 (катування) та статтею 300 Кримінального Кодексу України (виготовлення та розповсюдження творів, що пропагують культ насильства та жорстокості та дискримінації). За скоєне неповнолітнім загрожує від 5-ти до 10-ти років увязнення.

На даний час правоохоронцями проведено ряд слідчих дій. Усі учасники протиправних діянь дали правдиві покази. Триває досудове слідство.

Шановні батьки! Вкотре закликаємо - виховуйте дітей на прикладах добра і милосердя! Прищеплюйте їм почуття любові до ближнього. Цікавтеся їх досугом, колом друзів, інтересами та життям в Інтернеті. Це допоможе врятувати багатьох юнаків та дівчат від лихої долі!


Автор: Анна Васенко, прес-офіцер Кременчуцького МУ УМВС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 червня 2012, 13:36 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації