Вхід | Реєстрація

Завдяки пильності пенсіонера міліціонери Полтави затримали небезпечного злочинця

Завдяки пильності пенсіонера міліціонери Полтави затримали небезпечного злочинця

Розповідь сильно схвильованого чоловіка, який звернувся до чергової частини Октябрського райвідділу міліції м.Полтави спонукала равоохоронців до негайних дій.

Чоловік розповів, що кілька хвилин тому, перебуваючи вдома, він почув незрозумілий глухий звук. Та коли вийшов на вулицю, щоб подивитись звідки він надходить, побачив на землі лежачу жінку, яка благала про допомогу. Він одразу впізнав її - це була поштарка, яка обслуговувала їхню вулицю. Чоловік також помітив, що від потерпілої хутко віддалявся невідомий, тож він миттєво кинувся переслідувати кривдника, але наздогнати не зміг. Було важко. На вулиці стояла літня спека. Дорога вела вгору. Тому чоловік зупинив попутній автомобіль та попросив терміново підвести його до міліції.

На місце пригоди, куди миттєво прибула слідчо-оперативна група, знаходилась жінка з тілесними ушкодження у вигляді забиття обличчя. Вона розповіла, що працює поштаркою. В цей час якраз розносила громадянам пошту. Раптом до неї підскочив невідомий та вдарив по обличчю так, що вона впала на землю і більше нічого не бачила. Потім хтось вихватив у неї поштарську сумку, в якій, окрім кореспонденції, знаходилась незначна сума грошей для виплати пенсій кільком стареньким людям.
Міліціонери негайно розпочали пошуки нападника «за гарячим слідом». Під час прочісування території, де ймовірно, за свідченням небайдужого полтавця, міг знаходитися зловмисник, оперативники побачили у кущах постать чоловіка, який ховається. Щойно міліціонери попрямували в його бік, як той миттєво вискочив з місця свого переховування і побіг у приватні двори.

Але втекти від працівників міліції зловмиснику не вдалося. Його швидко затримали. Після ретельного обстеження місця пригоди та прилеглої території правоохоронці знайшли і поштарську сумку, і гроші, на які чекали пенсіонери.

Особа затриманого, що ґрунтовно підозрюється у скоєнні цього зухвалого злочину, встановлена. Ним виявився 35-річний мешканець міста Маріуполь, який має за плечима красномовну кримінальну історію. В минулому чоловік чотири рази притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння тяжких злочинів. А останні 4 роки переховувався від правоохоронних органів за скоєння вбивства. Наразі по даному факту порушена кримінальна справа за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж). Законодавець передбачив за таке правопорушення від 4-х до 6-ти років ув’язнення. Про затримання рецидивіста полтавські міліціонери також повідомили донецьких колег. Розпочате досудове слідство.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
3 липня 2012, 11:53 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації