Вхід | Реєстрація

Увага! Шахраї «здають» квартиру!

Увага! Шахраї «здають» квартиру!

Днями до чергової частини Крюківського райвідділу міліції міста Кременчук зі схожими заявами звернулись відразу дві жінки 39-ти та 40-ка років. Зміст заяв полягав в тому, що хлопець, який представився «Ярославом», під приводом здачі квартири, заволодів їх грошима. Перша жінка лишилася тисячі гривень, а друга – тисяча двісті гривень.

Отримавши дані повідомлення, працівники карного розшуку Крюківського райвідділу провели необхідні першочергові заходи. Як виявилося, жінок ошукав шахрай за однією ж схемою.

Міліціонери встановили, що заявниці дізналися з оголошення про те, що в центрі міста здається доволі недорого квартира строком від одного місяця.

Спокусившись на дану пропозицію, жінки зателефонували за вказаним номером. Хлопець ввічливо розповів їм про квартиру, про умови її винаймання та домовилися про зустріч. Зустрівшись, жінки передали незнайомцю гроші, на що отримали запевнення, що заїхати можна в будь - який зручний час.

Коли жінки з речами приїхали за вказаною адресою, з'ясувалось, що там вже мешкають інші люди. Ніякого Ярослава вони ніколи не знали. Тож правоохоронцям залишалося встановити особу «Ярослава».

В ході успішно проведених оперативно-пошукових заходів спритника було встановлено та затримано. Ним виявився раніше судимий за скоєння крадіжок та шахрайства не працюючий мешканець міста Комсомольськ. Сам він винаймав квартиру в Кременчуці та мешкав неподалік від місця «здачі житла». Свої дії пояснив тим, що хотів таким чином заробити грошей.

Наразі вирішується питання про порушення кримінальної справи за ознаками части 2 статті 190 (шахрайство, вчинене повторно) Кримінального кодексу України, що передбачає обмеження або позбавлення волі на строк до 3-х років. А враховуючи кримінальне минуле шахрая, то ще й за доцільність обрання запобіжного заходу щодо останнього.


Автор: Лариса Майоршина, прес-служба Кременчуцького міського управління УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
10 липня 2012, 15:38 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації