Вхід | Реєстрація

Розповсюджувачів хакерських программ засудили на Полтавщині

Розповсюджувачів хакерських программ засудили на Полтавщині

Набули чинності вироки Октябрьского районного суду м. Полтави за кримінальними справами, порушеними слідчими СБУ стосовно двох місцевих мешканців, які розповсюджували "хакерські" програми для несанкціонованого втручання в роботу телекомунікаційних систем та комп’ютерних мереж. Про це УНН повідомили у прес-службі СБУ.

"У жовтні 2011 року співробітники СБУ затримали 20-річного мешканця Полтавської області під час збуту CD-диска із шкідливими програмними засобами, які дозволяють несанкціоновано втручатися в автоматизовані системи.

У листопаді 2011 року СБУ виявила та припинила протиправну діяльність 36-річного мешканця Полтави, який використовуючи локальну мережу розповсюджував програмні засоби, спеціально призначені для несанкціонованого втручання в роботу телекомунікаційних систем та комп’ютерних мереж, зламу паролів користувачів мережі Інтернет, DDOS-атак", - йдеться у повідомленні.

Вироками суду обох зловмисників визнано винними ускоєнні злочину, передбаченого ч.1 ст. 361-1 "Створення з метою використання, розповсюдження або збут шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут" Кримінального кодексу України. Їх засуджено до позбавлення волі строком на 1 рік з конфіскацією персонального обчислювального засобу в дохід держави та програмного забезпечення, яке було предметом злочину.


Автор: www.unn.com.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
31 липня 2012, 11:50 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації