Вхід | Реєстрація

У Лубнах «на гарячому» затримали валютного міняйла

У Лубнах «на гарячому» затримали валютного міняйла

Сьогодні осіб, які порушуючи законодавство незаконно обмінюють валюту, у народі зазвичай називають «валютчиками», іноді «перекупниками», іноді «міняйлами». І не зважаючи на високий рівень розвитку сучасної банківської системи, на Полтавщині продовжують реєструвати випадки валютних «оборудок».

Черговий факт незаконної «махінації» з валютою працівники обласного управління карного розшуку задокументували у Лубенському районі Полтавської області.

Так, 1 серпня поточного року у місті Лубнах «на гарячому» був затриманий місцевий мешканець. Правоохоронці виявили та задокументували факт незаконного обміну валюти (50 доларів США). Загалом, у затриманого було виявлено та вилучено грошові кошти у розмірі: 850 €, 535 $, 2 150 російських рублів та 4 817 гривень.

Досить часто бажаючи заощадити копійку на курсі обміну іноземної валюти та небажаючи надавати документи, що засвідчують особу, громадяни замість офіційних обмінних пунктів звертаються до вищезгаданих «бізнесменів», тим самим свідомо чи несвідомо йдучи на правопорушення, яке підпадає під дію статті 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил про валютні операції).

Звертаючись до всіх громадян, правоохоронці Полтавщини нагадують, що при здійсненні нелегальних валютних операцій до адміністративної відповідальності притягується не тільки «міняйли», а й їх клієнти.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 серпня 2012, 10:03 | Лубни | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації