Вхід | Реєстрація

Полтавські оперативники затримали дівчину, яка обікрала більше десятка квартир полтавців

Полтавські оперативники затримали дівчину, яка обікрала більше десятка квартир полтавців

В місті Полтава працівники карного розшуку Полтавського міського управління затримали 23-річну дівчину, яка «майстерно» обікрала більше десятка квартир полтавців.

За словами першого заступника начальника Полтавського міського управління Ігоря Рудя, «майстерність» спритниці полягала у тому, що вона знайомилася з літніми жінками, представлялася студенткою та просилася пожити в них деякий час на квартирі. Потрапляючи в оселю, дівчина нібито знайомилася з умовами проживання, проте за очима господарів клала все, що бачила, до своєї сумки та швиденько прощалася, обіцяючи зателефонувати на днях.

«Під час скоєння крадіжок молода жінка не гребувала нічим, - говорить Ігор Миколайович, - брала як гроші, цінні речі, документи, так і одяг, парфуми, побутові засоби, прикраси тощо. Під час обшуку в її квартирі нами було виявлено безліч викрадених речей, а також перуки, за допомогою яких вона змінювала імідж. Вразила також колекція ключів, деякі з них були загорнуті в папір з надписами адрес. Як би майстерно жінка не намагалася приховати свою зовнішність, проте манера скоєння злочину була однакова, а тому ми одразу встановили, що в місті працює одна і та ж особа.»

Під час затримання правоохоронці встановили, що дівчина ніде не працює, проте полюбляє «шикувати» - бувати в нічних клубах, гуляти в ресторанах, купувати дорогий одяг та взуття. Спритниця вже має кримінальне минуле, адже не раз притягувалася за крадіжки та шахрайства. Наразі полтавські оперативники встановлюють потерпілих осіб. У цьому їм добре допомагає та сама колекція ключів з адресами, які дівчина збирала у себе вдома. Ймовірна, що спритниця готувалася до вчинення квартирних крадіжок в майбутньому.

Одна із потерпілих, 76-річна полтавська пенсіонерка, яку вдалося розшукати завдяки «запискам» зловмисниці, вже й не сподівалася на щасливий кінець своєї сумної історії. Жінка говорить, що в міліцію про злочин не заявляла, адже не хотіла черговий раз нервувати.

«Вона прийшла до моєї квартири й почала жалісно проситися пожити, мені стало її шкода, - говорить жінка, - я впустила її в середину і ми говорили про життя. Потім вона попросила розміняти їй гроші, я без жодних сумнівів взяла під матрацом гроші й розміняла, після чого вона поскаржилася на біль в голові. Я запропонувала їй полежати, а сама пішла готувати обід на кухню. Повернувшись в кімнату через деякий час, дівчини не стало, моєї пенсії теж… »

За словами Ігоря Рудя, зараз головна підозрювана заарештована. Відносно неї порушено ряд кримінальних справ за грабіж та шахрайство. Триває робота міліції по встановленню потерпілих осіб, а також по вилученню речових доказів. Слідство триває. За скоєне спритниця може отримати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до чотирьох років.


Автор: Алла Квіта, інспектор УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 жовтня 2012, 09:09 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації