Вхід | Реєстрація

У Кременчуці затримана група молодих людей, що займалися вуличними пограбуваннями та розбоями

У Кременчуці затримана група молодих людей, що займалися вуличними пограбуваннями та розбоями

У Кременчуці, в результаті успішно проведених оперативно-розшукових заходів, 17 жовтня близько 2-ої години ночі в найманій квартирі по вулиці Пролетарській працівниками карного розшуку була затримана група молодиків у складі чотирьох осіб, яка обґрунтовано підозрюється у скоєнні ряду тяжких злочинів. Найстаршому з групи 20 років, одному 17 та двом по 16 років. Двоє хлопців навчалися у вечірній школі, один у професійному училищі, а ще один ніде не навчається й не працює. Жоден із юнаків раніше до кримінальної відповідальності не притягувався. Однак, це не завадило зловмисникам діяти зухвало і жорстоко.

Із серпня по жовтень цього року розбійники, організувавшись у групу, займалися грабежами та розбоями як на території міста, так і в сусідніх районах. На даний час задокументовано близько 20-ти епізодів пограбувань, хуліганств та розбійних нападів.

Зокрема, 12 жовтня до чергової частини Автозаводського РВ від 34-річного громадянина надійшло повідомлення про те, що близько першої години ночі по вулиці 60 років Жовтня невідомі особи відкрито заволоділи його двома мобільними телефонами та грошима в сумі 290 гривень на загальну суму 980 гривень. Цього ж дня до Автозаводського райвідділу міліції надійшло повідомлення від лікарів 3-ї міської лікарні про те, що в реанімаційне відділення госпіталізований 45-річний кременчужанин із попереднім діагнозом: закрита черепно-мозкова травма та забій вуха. У процесі з’ясування обставин отримання тілесних ушкоджень, міліціонери встановили, що близько 24 години 12 жовтня четверо молодиків із хуліганських мотивів з особливою зухвалістю побили потерпілого.

15 жовтня близько 21 години в селі Броварки Глобинського району молодики вчинили розбійний напад на магазин приватного підприємця. Завдавши тілесних ушкоджень, від яких 35-річна продавчиня втратила свідомість, лиходії заволоділи грошима в сумі 1 500 гривень, продуктами харчування та цигарками.

Подібні заяви про жорстокі злодіяння молодих хлопці надійшли до правоохоронців Кременчука майже від 20-ти потерпілих.

Наразі проти молодиків порушені кримінальні справи за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 187 (розбій) та частини 2 статті 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Під час проведення санкціонованого обшуку квартири , що винаймали зловмисники, міліціонери вилучили декілька мобільних телефонів, викрадені речі, товари, посвідчення, кредитні картки, а також пневматичний пістолет «Флобер».

Наразі всі четверо учасників групових нападів затримані та поміщені в ізолятор тимчасового тримання Кременчука. За вчинені протиправні дії молодикам загрожує від 7-ми до 10-ти років ув’язнення із конфіскацією майна. Розпочате досудове слідство.


Автор: ВЗГ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2012, 11:10 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації