Вхід | Реєстрація

На Полтавщині за матеріалами СБУ засуджено хакера

На Полтавщині за матеріалами СБУ засуджено хакера

Вступив у силу вирок Київського районного суду м. Полтави за кримінальною справою, порушеною слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Полтавській області стосовно мешканця м. Полтави, який несанкціоновано втрутився в роботу мережі  міжнародного  мобільного телефонного електрозв’язку одного з українських операторів.

Встановлено, що зловмисник придбав відповідне телекомунікаційне обладнання (електронно-обчислювальна техніка, маршрутизатори, мобільні термінали, GSМ-шлюзи та інше), призначене для реалізації функції шлюзу ІР-телефонії та здійснював заміну оригінальних номерів абонентів, які телефонували з іншої країни на телефонні номери, що належали до номерної ємності українського оператора мобільного зв’язку, від якого телефонний дзвінок спрямовувався абонентам в межах України.

Протиправні дії хакера призвели до порушення встановленого порядку маршрутизації, підробки та спотворення процесу обробки інформації мережі міжнародного мобільного телефонного електрозв’язку українського оператора, якому завдано шкоди на суму понад 72 тис. гривень.
За вироком суду обвинуваченого громадянина України визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.361 КК України, і засуджено до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю у сфері інформаційних технологій строком на 2 роки з конфіскацією засобів, за допомогою яких було вчинене несанкціоноване втручання.


Автор: Прес-група УСБУ в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 жовтня 2012, 12:01 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації