Вхід | Реєстрація

Стережіться шахраїв!

Стережіться шахраїв!

Останнім часом до міліції міста Кременчука все частіше надходять звернення від містян про випадки шахрайств.

Цікаво, що дедалі популярнішим серед пройдисвітів стає шахрайство по телефону. Так, 4 листопада до Кременчуцького міського управління звернулась 78-річна пенсіонерка. Жінка повідомила, що її ошукали при розмові по телефону. Правоохоронці негайно взялися з’ясовувати обставини події. У ході розслідування цього інциденту міліціонери встановили, що близько 14-ої години до старенької зателефонував невідомий. Б’ючи на терміновість у зв’язку із вирішенням питання щодо притягнення її сина до кримінальної відповідальності, голос в телефоні почав роз’ясняти свої вимоги. Остаточно жінка почула в слухавці - 10000 гривень. Пенсіонерка була спантеличена такою інформацією і виконала всі вимоги особи, що телефонувала. Вказану суму жінка перерахувала на номери мобільних телефонів через банкомат. Та коли їй стало відомо, що із сином усе гаразд і в нього немає жодних проблем із Законом, потерпіла зрозуміла, що її ошукали і звернулася за допомогою до міліції.

Наступна інформація про шахрайство надійшла до Крюківського райвідділу міліції від 41-річної кременчужанки, яка працює фармацевтом в одній із аптек центральної частини міста. Заявниця повідомила, що 3 листопада близько 13-ої години в приміщенні аптеки, де вона працює, з’явилась невідома жінка. Відвідувачка представилась працівником комунальної служби і повідомила про необхідність прочищення каналізації. У разі відмови «представниця комунальної служби» погрожувала чималими штрафами. У процесі спілкування пройдисвітка так задурманила голову фармацевту, що та віддала їй 8400 гривень за проведення очисних робіт, які обіцяла шахрайка згодом провести. Невдовзі, після уходу «фахівця з каналізаційних систем» фармацевт зрозуміла, що стала жертвою чудово розіграного театралізованого дійства і звернулася за допомогою до міліції.

Наразі правоохоронцями проводяться розшукові заходи щодо встановлення осіб, причетних до скоєння обох злочинів та вирішується питання про порушення кримінальних справ за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Санкція статті передбачає покарання від 850 гривень штрафу до обмеження волі на три роки. Крім цього доведеться повернути видурені гроші за цивільними позовами потерпілих.

Ураховуючи вище викладене, міліція Кременчука закликає громадян бути обачнішими при спілкуванні із незнайомими людьми. Прискіпливо перевіряйте посвідчення в осіб, які представляються працівниками різних комунальних та соціальних служб. Не полініться зателефонувати у ті служби і поцікавитися, чи дійсно така людина там працює. А в разі виникнення підозри в шахрайстві, одразу телефонуйте 102. І чим скоріше, тим краще.


Автор: Анна Васенко, прес-служба Кременчуцького МУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
8 листопада 2012, 13:17 | Кременчук | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації