Вхід | Реєстрація

«Не купи собі будинок, а купи сусіда»

«Не купи собі будинок, а купи сусіда»

Народна мудрість, яка твердить: „Не купи собі будинок, а купи сусіда”, нещодавно в черговий раз підтвердила свою правдивість на випадку, який стався у Київському районі міста Полтави.

Чоловік, який усе своє свідоме життя прожив „на поверхах”, вийшовши на пенсію, вирішив зажити більш спокійним життя та переселитись у приватний сектор. Протягом життя, полтавець, як кажуть, зірок з неба не хапав, а добросовісно виконував свої обов’язки в одній із державних структур, де, як відомо, заробітна плата ніколи не була високою. Тож на ті копійки, які вдалось назбирати до пенсії, про придбання собі гарного будинку, хай навіть на околиці, не було й мови. У такій ситуації, чоловік погодився на пропозицію родичів пожити, а в подальшому викупити за невелику ціну їхній будинок, який довгий час пустував і був у вкрай занедбаному стані. Нови й господар перевіз до помешкання частину своїх речей і в думках уже бачив своє тихе і щасливе майбутнє у своїй оселі. Однак, через деякий час знову завітавши до оселі, з великим здивуванням побачив, що багато чого із того, що він туди перевіз зникло невідомо куди.

Про крадіжку речей господар повідомив у міліцію лише через тиждень, і це дуже ускладнювало роботу оперативників щодо розшуку злочинця. Через декілька днів спілкування з мешканцями прилеглих будинків та вулиць, оперативникам вдалось відшукати чоловіка, який повідомив про вантажне таксі, яке однієї ночі під’їздило до вказаного будинку. Це і стало ключем до розкриття злочину та затримання злодія.

Крадієм, на велике здивування потерпілого, виявився полтавчанин, 1982 року народження, який зі своєю сім’єю проживав у будинку неподалік. „Я бачив, - говорив під час спілкування з міліціонерами затриманий, - що в будинок завезли речі і що туди довгий час ніхто не навідується. Через це і наважився на крадіжку, я розумів, що власник довгий час не помітить зникнення речей”. Викрадене майно чоловік вивозив та виносив з будинку частинами протягом двох ночей. Відразу після цього усе продав малознайомим людям, отримавши трохи менше однієї тисячі гривень. Гроші згодом пропив із товаришами.

„Даний чоловік, - говорить заступник начальника Київського РВ майор міліції Олександр Дудка, - неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок та пограбувань. Більше того, нам відомо, що крім крадіжок чужого майна, він виносить та продає речі із дому. Так, нещодавно виніс із дому та продав золоті прикраси. Отримані від цього кошти прогуляв, це при тому, що в сім’ї є хвора трирічна дитина, яка потребує грошей на тривале лікування”.

Зараз відносно сусіда-крадія Київським райвідділом міліції вирішується питання про порушення кримінальної справи за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло). Даний злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Цього часу за гратами чоловікові повинно вистачити, щоб позбутись надмірної тяги до алкоголю та переглянути своє ставлення до оточуючих. Єдине, що засмучує у даній ситуації, це те, що його малолітня донька, яка, незважаючи на всі недоліки свого татка, по-дитячому наївно і щиро його любить, залишиться навіть без тої невеликої батьківської уваги та підтримки, яку мала. Але цим, більш за все, чоловік не переймався ні до скоєння злочину, ні тепер.


Автор: Володимир Пасічко, помічник начальника Київського РВ ПМУ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 листопада 2012, 09:00 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації