Вхід | Реєстрація

Невже горілка дорожча за дітей?

Невже горілка дорожча за дітей?

З метою соціального та правового захисту дітей, попередження вчинення злочинів дітьми і стосовно них, профілактики бездоглядності та інших негативних явищ під час канікул, в період з 25.10.12р. по 31.10.12р. в Полтавській області проходили профілактичні заходи під назвою «Канікули».

Працівниками ВКМСД Лубенського МВ спільно з працівниками служби у справах дітей міської ради та райдержадміністрації в м. Лубни та Лубенському районі проводилися рейди в місцях масового скупчення молоді з метою виявлення бездоглядних дітей, підлітків, які займаються проституцією та вирішення питання щодо їх подальшого соціального влаштування.

Проводилася індивідуально- профілактична робота в неблагополучних сім’ях та з неповнолітніми, які перебувають на обліку ВКМСД Лубенського МВ, всього їх 12 осіб.

За час відпрацювання, особливу увагу було звернуто на сім’ї, в яких батьки не займаються вихованням своїх дітей та перебувають на обліку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах (СЖО).

Зокрема, у с. Михнівці, Лубенського району, правоохоронці встановили, що 2-оє малолітніх дітей віком 3 та 6 років ночували на подвір’ї власного городу, так як їх опікун почав зловживати алкогольними напоями і не займався їх вихованням. Спільними зусиллями служби в справах дітей райдержадміністрації та відділу кримінальної міліції у справах дітей, малолітніх тимчасово направлено до Лубенського протитуберкульозного диспансеру, а їх опікуна притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП.

Подібна ситуація склалася в с. В. Булатець, де чоловік і дружина хоч і працюють, але час від часу заглядають до чарки і також взагалі не займаються своїми 2-ма малолітніми дітьми 5-ти і 7-ми років, які навіть не в змозі відвідувати садок та школу. Цих дітей тимчасово направлено до Лубенського протитуберкульозного диспансеру. Батьків притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП та зобов’язано виправити ситуацію, що склалася.

А 29-річна лубенка, зловживаючи алкогольними напоями, взагалі вдалася до блуду, залишивши на презволяще своїх 2-х дітей віком 2-х та 4-х років самих у будинку. Останні перебували без нагляду дорослих близько 2-х днів. Лише завдяки сусідам і соціальним працівникам діти вчасно були виявлені та тимчасово влаштовані до Лубенської КЦМЛ. Наразі на горе-матір збираються матеріали для прийняття рішення про позбавлення її батьківських прав.


Автор: С.Г. Брюховецька, оперуповноважений ВКМСД Лубенського МВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
22 листопада 2012, 15:26 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації