Вхід | Реєстрація

Для того щоб займатися спортом потрібне лише бажання

Для того щоб займатися спортом потрібне лише бажання

Нещодавно у Кобеляках відкрили своєрідний спортивний зал під відкритим небом. Місцеві ЗМІ вже неодноразово повідомляли про ініціативу міської влади по встановленню в парку Богдана Хмельницького кількох оригінальних тренажерів. Кошти для їх придбання виділили спонсори, а облаштували спортивний майданчик працівники міськради та комунальних підприємств, трудячись на імпровізованих суботниках. І хоча міська влада ніколи публічно не заявляла про стратегічний задум перетворити ледве не єдиний офіційний парк у місце для активного відпочинку, але подібна тенденція чітко простежується. За останні 6 років тут з’явились поле зі штучним покриттям для гри у міні-футбол, волейбольний майданчик, а зовсім недавно – вже згадані тренажери. А місяць тому районна влада задекларувала плани по спорудженні критого басейну. Його теж збираються збудувати у парку.

Та повернемось до тренажерів. З проханням прокоментувати їх якість та ефективність ми звернулись до жителя Кобеляк Олега Душки. Він має освіту вчителя фізкультури, крім того майже 30 років займається культуризмом. Олег сказав: «— Це класичні тренажери для людей, які тільки но почали займатися спортом. Вони розраховані на роботу із вагою власного тіла. Безперечно кондицій справжнього культуриста працюючи на даних спортивних снарядах не здобудеш. Але для молоді і особливо для жінок — це те, що потрібно. Крім того, тут практично немає ризику зазначи травми через перевантаження.»

До речі, сам Олег Душка не відвідує жоден тренажерний зал із існуючих в Кобеляках. Він тренується вдома, у власній квартирі і використовує для занять спортом лише гирі та розбірні гантелі. Чоловік стверджує, що для того аби перебувати в гарній фізичній формі головним чинником є бажання. Він говорить: «— Непотрібно зациклюватись лише на відвідування модних тренажерних залів. Згадайте популярного кіноактора, кумира 70-х років югослава Гойко Мітіча. Він накачався на турніку.»

Хоча Олег зізнається, що для досягнення хороших результатів крім регулярних тренувань необхідно правильно харчуватися. Він, приміром, купляє в спеціалізованих інтернет-магазинах вітаміни «Optimen», та добавки на разок «True Mass». З приводу їх можливого негативного впливу на організм чоловік зовсім не переймається. Каже: «— Я в інституті вчив фармакологію. І знаю, що нічого крім користі ці продукти не принесуть.»


Автор: Семен ЛУГОВИЙ


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
5 грудня 2012, 18:07 | Кобеляки | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації