Вхід | Реєстрація

Рідний дядько забив до смерті племінницю

12 грудня 2012 року до Полтавського райвідділу міліції надійшло повідомлення від диспетчера центральної районної лікарні про те, що в одному з сіл Полтавського району в жилому будинку виявлено труп 24- річної дівчини з явними ознаками насильницької смерті.

На місце пригоди миттєво прибула слідчо–оперативна група, яка встановила особу потерпілої. Нею виявилась 24-річна дівчина, сирота, яка проживала разом з рідним дядьком, вела аморальний спосіб життя, зловживала спиртними напоями, мала 5-річного сина, але близько 2-х років тому позбавлена батьківських прав, не працює та не навчається, раніше судима за корисливий злочин. Працівники міліції з’ясували, що близько 20-ої години 12-го грудня дівчина прийшла додому напідпитку та лягла відпочити. В цей час її рідний 54-річний дядько, будучи в стані алкогольного сп’яніння, взявся повчати племінницю, наголошуючи на її негативному способу життя. Після чого між ними зав’язалась сварка, під час якої дівчина виражалась нецензурною лайкою в бік дядька. Розлютившись, останній витяг потерпілу за волосся в коридор, де взяв дерев’яну палицю довжиною близько 80 см. і наніс їй кілька ударів по голові і тулубу.

Після цього у дівчини з голови почалась сильна кровотеча. Але розлючений дядько, замість того, щоб викликати швидку, підмостив велику миску під голову дівчини, щоб кров не забруднила підлогу, а сам пішов дивить телевізор.

О 3-ій годині ночі чоловік прокинувся і вирішив подивитися, як почувається племінниця. Підійшовши до дівчини він зрозумів, що вона мертва. Тоді дядько пішов до сільського фельдшера і сказав їй, що племінниця погано себе почуває. Фельдшер викликала швидку допомогу, а чоловік повернувся до будинку дивитись телевізор та чекати приїзду медиків. Приїхавши, лікарі констатували смерть дівчини і повідомили про це працівникам міліції.

«Спочатку підозрюваний свою провину не визнавав та вигадав версію, що племінниця вже прийшла додому побита, а він її не чіпав. Аби переконатись у щирості господаря оселі, ми провели ряд слідчо-оперативних дій на місці пригоди, судово-медичні експертизи та слідчий експеримент. Зробивши все необхідне, міліціонери отримали результати, які чітко вказували на те, що саме дядько дівчини вчинив цей злочин», - говорить начальник Полтавського райвідділу міліції Віталій Ємець.

Як пояснила слідчий райвідділу міліції Ірина Лесь, 12 грудня за даним фактом порушено кримінальне провадження за ознаками частини 2 статті 121 Кримінального кодексу України (умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілій). Санкція даної статті передбачає від 7–ми до 10–ти років ув’язнення. Відносно підозрюваного обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

При наявності беззаперечної доказової бази підозрюваному нічого не залишилось, як визнати свою вину. Міліціонерам він пояснив, що і раніше бив племінницю, але цього разу не розрахував сили. Наразі чоловік щиро розкаюється в скоєному. Триває досудове розслідування.


Автор: Лілія Овчаренко, Полтавський РВ УМВС України в Полтавській області


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
17 грудня 2012, 15:42 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації