Вхід | Реєстрація

Біометричні документи впроваджуватимуться поступово

Біометричні документи впроваджуватимуться поступово

6 грудня 2012 року набрав чинності Закон України «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Біометричні паспорти впроваджуватимуться поступово, а видаватися почнуть лише після того, як Державна міграційна служба України здійснить всі необхідні заходи з підготовки до цього.

Першим кроком до впровадження таких документів буде розробка та ухвалення ряду підзаконних актів, якими буде визначено технічні описи документів та порядок їх оформлення і видачі. Окрім нормативно-правового урегулювання процедур оформлення та видачі документів нового зразка, вживатимуться необхідні заходи щодо забезпечення територіальних підрозділів ДМС України обладнанням, необхідним для оформлення та видачі біометричних документів.

Лише після врегулювання зазначених питань Державна міграційна служба України та її територіальні підрозділи розпочнуть оформлення та видачу біометричних документів відповідно до зазначеного Закону України.

Разом з цим, залишаються чинними положення про паспорт громадянина України та паспорт громадянина України для виїзду за кордон, затверджені Постановою Верховної Ради України від 26 червня 1992 року N 2503-XII. Таким чином, громадянам, що подали та подаватимуть заяви до Управління Державної міграційної служби України в Полтавській області про оформлення та видачу паспорту громадянина України, так і паспорту громадянина України для виїзду за кордон, до моменту початку оформлення біометричних документів, будуть видаватися документи зразка 2007 року.

Документи для виїзду за кордон зберігатимуть свою чинність у повному обсязі до дати, зазначеної у паспорті, як кінцева дата дії. З ними можна буде і надалі виїжджати за кордон, отримувати візи тощо.


Автор: Сергій Шостак, начальник УДМС Полтавщини


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 грудня 2012, 12:15 | Полтава | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації