Вхід | Реєстрація

День соборності з політичними прапорами і без перших осіб

День соборності з політичними прапорами і без перших осіб

Одне з найважливіших свят України у Нових Санжарах відзначили скромно: урочистою ходою та півгодинним мітингом.
На площі перед управлінням праці збираються кілька сотень новосанжарців. Деякі тримають державні прапори. Із своєю символікою приходять на захід і представники деяких політичних сил — «Фронту змін» та «Свободи». І чомусь жодного прапора «Партії регіонів». Чи то представники провладної партії демонструють, що цей захід не має носити політичного забарвлення, чи то вважають його недостатньо важливим. На користь останньої версії свідчить і те, що ні голова райдержадміністрації Сергій Шовкопляс, ні голова районної ради Володимир Левицький участі в урочистостях з нагоди Дня соборності не беруть. Можливо, це свято для них недостатньо значиме, можливо, важливі державні справи завадили. Утім, тим легше опинитися у центрі уваги селищному голові Андрію Реці.

Саме він розпочинає урочистий мітинг біля пам’ятника Шевченка. І з аркушика зачитує присутнім про акт злуки УНР та ЗУНР, який відбувся 22 січня 1919 року. На жаль, тоді об’єднання України виявилося суто декларативним. А не дозволила нашій державі вже тоді стати незалежною і соборною молода Країна Совітів. До речі, на мітингу 22 січня 2013 року було багато колишніх (і нинішніх) комуністів. Цікаво, як вони насправді ставляться до Дня соборності? До дня об’єднання країни, яку їхнє партійне керівництво ніколи не вважало самостійною.

Мітинг продовжується виступами інших представників влади. За відсутності перших осіб, новосанжарців вітають зі святом заступник голови РДА Іван Солодовник та заступник голови районної ради Віктор Моцак. Але найбільш натхненим з-поміж усіх видається виступ учителя історії Новосанжарського НВК Наталії Скирди. Вона говорить про свободу. І звертається не лише до дорослих учасників мітингу, але і, передусім, до учнів Новосанжарського НВК.

— Запам’ятайте, що найважливішим є не гроші, не статус, а саме свобода! Тому я бажаю вам свободи!

Тему свободи продовжує голова районної організації ВО «Свобода» Віталій Токовий. Він робить короткий екскурс в історію, а потім повертається до нинішніх часів. І зауважує, що соборність — це об’єднання всієї країни в одне ціле.

— Між тим, нинішня влада робить чимало кроків для роз’єднання України! — заявляє Віталій Токовий.

На завершення свого виступу він запрошує до мікрофона своїх однопартійців, які мають разом виконати пісню «Ой у лузі червона калина». Але його соратники чомусь соромляться виходити з гурту новосанжарців. І тихенько співають просто посеред натовпу. Віталію Токовому доводиться співати біля мікрофону самому. Дехто у гурті учасників мітингу сміється. Так, до виконання патріотичних пісень ми ще не готові. Утім, Андрій Река швидко пробує виправити ситуацію і пропонує на наступний захід роздати слова більшій кількості людей, щоб співати можна було разом.

Завершує мітинг благочинний Новосанжарського району отець Іван Орловський. Він говорить не стільки як священик, а більше — як історик та патріот. Та присутні на той час уже добряче замерзають під холодним січневим дощиком і слова отця Івана про любов до країни слухають не дуже уважно.

— Дякую всім за участь! Тепер можете іти на робочі місця і працювати на благо країни! — бажає наостанок Андрій Река.

— А до цього я, виходить, єрундою маявся? — іронічно зауважує працівник однієї із селищних установ. І люди радісно розходяться. Працювати на благо і думати про державу.


Автор: Володимир ПАРШЕВЛЮК, «ЕХО з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
26 січня 2013, 11:17 | Нові Cанжари | Політика


1. повар 3го розряду / 26 січня 2013, 20:17
Зрозуміло,Сергійку та Вовану вже соромно на людей показуватись. Вони дізнались,що ми хотіли скандувати їм ГАНЬБАААААА.
2. повар 3го розряду / 26 січня 2013, 20:32
Сергійко зовсім розум втратив. А я ж пам"ятаю його ще нормальним. Сергію, в тебе є земля та птахівництво,не соромся, займись улюбленою справою,а владу залиш для нової генерації(не заплямованих),не ганьби себе до кінця.
3. САМУРАЙ / 26 січня 2013, 20:49
А где написано,что председатель администрации и совета объязаны быть лично,ведь у них есть заместители которые поздравляли от имени первых лиц.
4. белый / 26 січня 2013, 21:57
Ну вот,договорились!Первые лица обязаны быть публичными.А вот закулисную работу могут делать заместители.Иначе теряется суть представительских функций руководителя.Ведь это азы,странно,что в Новосанжарской администрации этого не знают.
5. Данко / 27 січня 2013, 11:45
Когда это Моцак стал заместителем?
6. матадор / 28 січня 2013, 23:21
Головою району можна булоб призначити Бульбаху С.В.- працьовитого,молодого,енергійного та совісного чоловіка. Дякую.
7. вільний в / 29 січня 2013, 06:19
Напевно Бульбаха від людей не ховався б за спинами "представників".Але для нормальної роботи необхідна більшість в представницьких органах влади.У Сергія Володимировича все попереду.
8. читач / 29 січня 2013, 11:54
район проголосував за опозицію, тож і голова адміністрації повинен бути від опозиції, я теж за Бульбаху
9. народ / 29 січня 2013, 12:58
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
Що ти мелеш "повар 3го розряду" з назви твого "ніка" можна впевнено сказати, що ніким крім повара тобі не бути, залиш політику й владу для людей, які в цьому розуміються! Зібралося три дибіли які пишуть ганебні коменти на владу, займіться краще самоосвітою... почитай розумної літератури!!! А кращого керівника за Шовкопляса я немає в нашому районі і не буде! А на рахунок "птахівництва" - то краще побережи свої яйця, якщо вони в тебе є!)))
10. тракторист / 1 лютого 2013, 08:21
Потрібно змінювати щось у суспільстві,якщо такі бездарі та політичні потвори вирішують наші долі.
11. Тарасенко / 3 лютого 2013, 23:14
Риба гніє з другого поверху,а на другому поверсі сидить карась.
12. гачок / 3 лютого 2013, 23:19
17. Тарасенко / сьогодні, 23:14 Вставити цитату
Риба гніє з другого поверху,а на другому поверсі сидить карась. Біда,що карась,а має бути щука, а краще сом...
13. гачок / 20 лютого 2013, 08:50
Риба гніє з другого поверху,а на другому поверсі сидить карась. Біда,що карась,а має бути щука, а краще сом..
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації