Вхід | Реєстрація

Він був першим...

Виповнилося 75 років з дня народження видатного українського поета-шістдесятника, нашого земляка Василя Симоненка. Він народився у селі Біївцях Лубенського району. Бог нагородив його великим талантом та трагічною долею – поет прожив коротке, але яскраве життя, і залишив по собі живу пам’ять, втілену у своїй творчості.
Василь Симоненко був одним із тих перших сміливців, які своїми віршами, громадянською позицією прокладали дорогу до незалежної України. І за це зазнавав великих гонінь – радянська система не пробачала патріотам-правдолюбцям.
Батьківщину він не обирав – це вона обрала його. Голодна, змучена, вона зростила в поетові мужність, загартувала характер. У старенькій хаті, вкритій очеретом, у стародавньому козацькому селі Біївцях починав свій шлях у великий світ Василь Симоненко. Щодня за 9 кілометрів до сусіднього села Тарандинців ходив до школи. Його перша вчителька досі добре пам’ятає, яким правдолюбним і безкомпромісним був маленький тоді ще Василько.
Усе своє недовге життя Симоненко залишався простим селянським сином, який хворів усіма болями свого народу. Та поет ніколи не нарікав на свою долю, завжди пам’ятав материнський заповіт: не стогнати. Мужня вдача спонукала його бути завжди відвертим у своїх думках і поглядах. Він з усіх поетів-шістдесятників першим продемонстрував у своїх віршах національну гідність.

Автор: www.ltava.poltava.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 січня 2010, 10:59 | Лубни | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації