Вхід | Реєстрація

Ющенко: Затримка фінансування Урядом видатків місцевих бюджетів є незаконною

Президент України Віктор Ющенко вважає незаконною затримку фінансування Кабінетом Міністрів видатків місцевих бюджетів. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції, відповідаючи на запитання журналіста ОД ТРК «Лтава» Анатолія Мішина. «За останні 4 тижні прем’єр-міністр із органів самоврядування іммобілізував 8 млрд. гривень коштів на проведення розрахунків за зобов’язаннями уряду... Це є незаконною роботою уряду, і кошти ці буде повернуто», — сказав Президент.
Зі слів Ющенка, органи виконавчої влади не мають права розпоряджатися грошима місцевих органів влади. «Операційний казначейський банк, Казначейство, як ми його називаємо, обслуговує гроші, ресурси виконавчої влади й органів місцевого самоврядування.
Це - два різних органи влади, кошти яких не перетинаються. Власником коштів на рахунках місцевих органів влади ніколи не є прем'єр-міністр України або будь-який орган виконавчої влади», - підкреслив він.
Президент вважає, що якби правоохоронні органи не були підконтрольні прем'єр-міністру Юлії Тимошенко, за фактами нецільового використання коштів місцевих органів влади було б уже порушено ряд кримінальних справ. «Ці гроші, безумовно, буде повернуто, оскільки немає жодної законної підстави, і якби прем'єр-міністр і його політична більшість у нас не призначала правоохоронну систему, сьогодні, за тими непроведеними дорученнями органів місцевого самоврядування було б відкрито, переконаний, 4-5 десятків кримінальних справ», - сказав він.
Ющенко також розкритикував Тимошенко за ведену у фінансовій сфері політику, зокрема, за значний ріст державного боргу. «Кредити за останні 12 місяців з 80 мільярдів, української держави, виросли до 300 мільярдів (гривень) гарантованого боргу.
Кожен місяць перебування Тимошенко при владі збільшує борги держави на 15 мільярдів», - зазначив він.
Президент також назвав неприпустимою ситуацію, за якої на сьогодні обсяг неповерненого ПДВ становить близько 20 млрд. гривень, а обсяг стягнених наперед, до березня, податків становить 12 млрд. гривень.

Автор: Сергій Шкоденко, www.np.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
13 січня 2010, 12:43 | Полтавщина | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації