Вхід | Реєстрація

Полтавці святкують Щедрий вечір

Полтавці святкують Щедрий вечір
Сьогодні на Театральній площі, поблизу головної ялинки міста розгорнулося справжнє театралізоване дійство під простою назвою — «Щедрий вечір». На святі щедрували, розважалися та їли вареники. Годували полтавців варениками з сиром, картоплею, капустою, печінкою... Загалом, приготували понад 80 кілограмів вареників.
І хоча начинки у них не багато, проте з маслом; тож на свіжому повітрі вареники розходилися «на ура». До дівчат, запнених квітчастими хустками, які роздавали цю смакоту, вишикувалася пристойна черга - близько сотні людей.
«Мій Микита уже другу порцію їсть», - говорить мати семирічного хлопчика, посміхаючись та поглядаючи на сина, який напхав собі вареників за обидві щоки та ледь пережовує. На святковому дійстві він такий не один.
Ведучі навіть конкурс спеціальний влаштували - «Богатир» - хто швидше з'їсть порцію з шести вареників. У ньому переміг теж школяр. Зі сцени звучали традиційні, старовинні щедрівки, у яких учасники фольклорних колективів бажали присутнім у новому році щастя, добра, достатку, здоров'я та багатства.
А от самі полтавці, коли проходив конкурс на кращу щедрівку, щедрували уже на новий лад: «Щедрик-ведрик дайте вареник, снікерс, жувачку, доларів пачку!». За таку творчість ведучі дарували солодкі призи.
Також у святковій програмі були Маланка, Василь, Коза, Дід Мороз та Снігуронька, конкурси для дітей і молоді, дискотека.
Театралізоване дійство «Щедрий вечір» організувало управління у справах сім'ї, молоді та спорту Полтавського міськвиконкому.

Автор: Сергій Шкоденко, www.np.pl.ua


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2010, 10:58 | Полтава | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації