Вхід | Реєстрація

Бюджетні кошти в місті нерідко використовуються з порушеннями законодавства

На черговій апаратній нараді, яку проводив міський голова Андрій Матковський минулого понеділка, розглядалося питання ефективного використання бюджетних коштів в установах та організаціях Полтави. Як доповів начальник міського контрольно-ревізійного відділу в Полтаві та Полтавському районі Віктор Козлов, протягом 2009 року на території міста було проведено 13 ревізій підприємств та організацій комунальної форми власності. Працівниками відділу перевірялася доцільність витрачання бюджетних коштів і матеріальних цінностей. У результаті було виявлено порушень використання бюджетних коштів на суму 674 тисячі гривень.
Хоча за останні роки, повідомив Віктор Козлов, у місті намітилася тенденція щодо зменшення порушень, але проблем ще залишається чимало. Із загальної кількості перевірених установ, підприємств та організацій практично в кожному другому виявлено порушення, які призвели до незаконного використання бюджетних коштів. Найчастіше порушується бюджетно-фінансове законодавство в частині видатків на оплату праці, комунальних послуг, капітального та поточних ремонтів.
Зокрема, в управлінні сім’ї, молоді та спорту протягом 2009 року було проведено 2 ревізії — у спортивній школі № 4 та в спортивно-оздоровчому комплексі «Олімпійські надії». Виявлено незаконне використання коштів у сумі понад 60 тисяч гривень.
Проведено також ревізію підприємств, підпорядкованих управлінню житлово-комунального господарства, та закладів, які контролює міське управління освіти.
Через недоліки в роботі згаданих підрозділів дехто позбувся посади, решта винних отримали догани й матеріальні стягнення. Однією з причин «розбазарювання» бюджетних коштів на нараді було названо незнання працівниками адміністративного законодавства.

Автор: Любов ПРИЙМАК, «Вечірня Полтава»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 січня 2010, 11:55 | Полтава | Фінанси
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації