Вхід | Реєстрація

Туристичні змагання школярів Кобеляцького району

Туристичні змагання школярів Кобеляцького району

Районні туристичні змагання школярів

Всесвітній день туризму заснований Генеральною асамблеєю Всесвітньої туристської організації у 1979 році в Манілі і щороку  відзначається 27 вересня. Всесвітній день туризму проводиться з метою пропаганди туризму, висвітлення його внеску в розвиток культурних зв’язків, забезпечення взаєморозуміння між народами. Туризм – це один з найпоширеніших видів активного здорового відпочинку і вважається, що День туризму сприяє пропаганді здорового способу життя.

У цей день проходять зльоти туристів, святкові заходи і фестивалі. Це свято для кожного, хто хоч раз відчув себе мандрівником, вибравшись із щоденної буденної одноманітності на берег річки, в ліс, в поле або в інші місця, якими так багата наша земля.

У рамках святкування Всесвітнього дня туризму  та з нагоди 20-ти річчя Кобеляцької районної станції юних туристів 30 вересня  проведено районні особисто-командні змагання учнівської молоді зі спортивного орієнтування "Азимутальне коло". У змаганнях взяли участь 18 команд (8 команд старшої та 10 команд середньої вікової групи) із 12 шкіл Кобеляцького району та райСЮТур в кількості 124 особи.  Право підняти прапор змагань ну урочистій лінійці відкриття було надано членам велогуртка «Обрій» Кобеляцького НВК№1 Наріжному Валерію та Пороху Максиму, які влітку цього року здійснили 13-ти денну велоподоріж та проїхали більше 800 кілометрів шляхами України.

Змагання  передбачали цікаву і запеклу боротьбу за призові місця. Подо лавши безліч перешкод за результатами змагань призові місця розподілилися таким чином:

по старшій віковій групі:
- команда Озерської ЗОШ 1-3 ст.–  1 місце;
- команда Бутенківської ЗОШ 1-3 ст. – 2 місце;
- команда Шенгурівської ЗОШ 1-3 ст. – 3 місце;
по середній віковій групі:
- команда Кобеляцького НВК№1 - 1 місце;
- команда Кобеляцької ЗОШ 1-2 ст. №3 – 2 місце;
- команда Бутенківської ЗОШ 1-3 ст. – 3 місце.

У особистому заліку переможцями змагань стали: Кусайко Богдан (Бутенківська ЗОШ), Бондарь Альона (Солошинська ЗОШ), Марченко Олександр(НВК№1), Черняєв Ростислав (Озерська ЗОШ). Призерами Змагань стали: Тоценко Сергій (Бутенківська ЗОШ), Баранник Дмитро (Шенгурівська ЗОШ), Пилипенко Наталія (Кобеляцька ЗОШ№2), Калапіщак Віра (Озерська ЗОШ), Примостка Вікторія (Дабинівська ЗОШ), Ващенко Олена (НВК№1), Стогній Олексій (райСЮТур),  Калька Тарас ( Озерська ЗОШ). Всі переможці та призери змагань нагороджені грамотами відділу освіти райдержадміністрації.

Туристські змагання надали можливість кожному учаснику підвищити свою майстерність, обмінятися досвідом з орієнтування, побудувати якісну схему подолання етапів дистанцій, підтвердити стійкий інтерес учнівського активу до спортивного туризму.

На останок слід зазначити, що подібні заходи, вкрай важливі для підростаючого покоління.  День туризму дійсно гідний вважатися Всесвітнім, адже він об’єднує, навчає, знайомить, оздоровляє.

Секретар змагань - Тамара Гладкохата


Автор: Кобеляцька районна станція юних туристів


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
14 жовтня 2014, 16:58 | Кобеляки | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації