Вхід | Реєстрація

Дамо злетіти Музі ввись

2010 рік для Державного літературно-меморіального музею-садиби Олеся Гончара — ювілейний. Минуло перше десятиліття з дня заснування закладу. Чимало здобутків має музей. І один із найцінніших — роботи учасників конкурсів: щорічного літературного для людей зрілого віку «Собори душ своїх бережіть» та традиційного для юних художників «Світлі образи в оповіданнях Олеся Гончара». Планується протягом 2010 року видати збірочку конкурсних творів за всі роки.
Роботи ж юних художників, які дійсно мальовані з уяви, за пропозицією члена Спілки художників Полтавщини Олександра Келима, до 15‑ї роковини з дня смерті Олеся Гончара будуть виставлені в Галереї мистецтв у Полтаві. Тож є нагода юним художникам, які не брали участі в конкурсі у попередні роки, заявити про свій малярський талант. Музей Олеся Гончара оголошує літературний конкурс для людей зрілого віку на морально-етичні теми та конкурс юних художників на тему «Світлі образи в оповіданнях Олеся Гончара».
Самобутнім митцям пера пропонуємо надсилати до музею Гончара оповідання, новели, есе, поезію — 3–5 віршів. Вік учасників конкурсу — від 30 років. Твори, написані українською мовою в двох примірниках надсилати за адресою: Державний  літературно-меморіальний музей-садиба Олеся Гончара, с. Суха, Кобеляцького району, Полтавської області, 39250. За цією ж адресою потрібно надсилати роботи і юним художникам. Вік учасників — 12–18 років. Роботи мають виконуватися на ватмані, не меншому за альбомний аркуш, олівцями, фарбою. Малювати обов’язково з уяви, яка виникла після прочитаного вами оповідання чи іншого твору Олеся Терентійовича («Ілонка», «Білі ночі», «Соняшники» та ін.) На зворотній стороні аркуша укажіть свої прізвище, ім’я, по-батькові, повну адресу, вік та контактний телефон.
Останній термін подання конкурсних робіт як художників, так і літераторів — 4 травня 2010 року.
Тож не баріться. Творіть, надсилайте роботи в музей і отримуйте нагороди. Імена переможців оголошуватимуться 23 травня, на Трійцю, під час проведення обласного масового заходу «Зелене свято Гончаревого дитинства».

Автор: Тетяна БОНДАРЕВСЬКА, директор музею Олеся Гончара, «ЕХо з регіону»


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
12 березня 2010, 10:45 | Кобеляки | Культура та освіта
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації