Вхід | Реєстрація

Кобеляцькі правоохоронці затримали молодика, який обкрадав автомобілі

З початку січня 2010 року у місті Кобеляки розпочалась «хвиля» дрібних крадіжок з легкових автомобілів. У нічний час з автівок, що були залишені власниками без нагляду,  знімалися колеса, з баків зливався бензин, з салону забиралися магнітоли, документи на авто та на право керування, а також автозапчастини тощо.
Громадяни масово почали зверталися до міліції. Були й такі випадки, коли люди не помічали, що їх обібрали. Це стосувалося викрадення бензину з баків авто.
Багато роботи додалося дільничним інспекторам міліції та іншим працівникам райвідділу по розшуку злочинця. Проведення нічних рейдів, патрулювання вулиць міста,  відпрацювання раніше судимих осіб та осіб, що схильні до скоєння злочинів таки привів людей у погонах до розв’язки кримінального ребусу.
А сталося це так! 20 лютого після 23 години курсант Київської академії МВС Михайло Котенко, який зараз проходить практику-стажування у Кобеляцькому райвідділі міліції, повертався додому і помітив, як невідома особа вела мотоцикл «Мінск» без номерних знаків. Курсант зупинив хлопця та поцікавився звідки мотоцикл. Незнайомець спокійно відповів, що нещодавно придбав дану техніку, але вона зламалася, тому веде у руках.
Михайлу Котенку така відповідь здалася підозрілою, а тому він вирішив повідомити до чергової частини Кобеляцького райвідділу про даний випадок. На місце події дуже швидко прибула слідчо-оперативна група.
Зрозумівши, що “казка” про зламаний мотоцикл не пройшла, молодик вирішив тікати. Михайло намагався затримати хлопця, але у його руках залишилася лише куртка втікача. Останній швидко зник у невідомому напрямку.
При огляді куртки з кишені правоохоронці вилучили записку з текстом про отримання винагороди за викрадені документи на машину чергової жертви та ключ від замка.
В ході розшукових заходів старший оперуповноважений сектору БНОН капітан міліції Іван Савченко за допомогою дільничного інспектора міліції Івана Назарьова перевірили інформацію щодо прізвища, яким представлявся втікач. Цю особу швидко встановили, і, звичайно, молодий хлопець, прізвище, якого назвав підозрюваний, не мав відношення до крадіжки мотоцикла, (до речі, і власника мотоциклу було одразу встановлено).
Іваном Савченком та начальником сектору карного розшуку майором міліції Олександром Драним відпрацьовувалося коло друзів та знайомих встановленої особи і в ході проведених оперативно-розшукових заходів дійсне прізвище втікача стало відоме. Ним виявився колишній учень Кобеляцького аграрного ліцею – 20-річний мешканець села Чорбівка. Міліціонери встановили автомобіль, на якому молодик пересувався та його останнє місце проживання.
1-го березня Іван Савченко разом з курсантами Михайлом Котенко та Олександром Рибалко затримали молодого злодюжку біля власного подвір’я. При огляді будинку міліціонери виявили та вилучили речові докази (магнітоли, документи, колеса, інструменти та інші автозапчастини, а також зразки записок майбутнім жертвам) по багатьом крадіжкам з автомобілів громадян. Викрадені речі молодик ретельно ховав на території власного господарства, а саме – у гаражі, погребі, навіть (!) в туалеті! Декілька документів «для надійності» хлопець заховав у лісосмузі поблизу міста Кобеляк.         Затриманий мотивував, що крадіжки скоював з метою збагачення і планував поїхати у Росію на заробітки. На жаль, усіх жертв він не пам’ятає.
Наразі міліціонери проводять роботу по встановленню власників деяких інструментів та магнітол. По вище вказаним крадіжкам згодом будуть порушені кримінальні справи, а крадій зараз знаходиться під вартою.

Автор: Віра Гомонюк, інспектор по зв’язках з населенням


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
15 березня 2010, 14:35 | Кобеляки | Кримінал
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації