Вхід | Реєстрація

Традиція: підлітки закинули фіру на дах

Традиція: підлітки закинули фіру на дах

Працівники рівненської поліції склали адмінпротоколи за дрібне хуліганство на компанію підлітків, які на Щедрий вечір закинули фіру на дах автобусної зупинки. Підлітків розшукали на наступний ранок після свята, змусили зняти воза із даху і вибачитись за свої дії перед власницею.

Фіру із подвір’я 61-річної мешканки Великого Житина Віри Мамчур забрали вночі з 13 на 14 січня. У коментарі журналістам вона розповіла, що ще вночі почула шум на подвір’ї. Коли ж жінка із чоловіком вийшла на двір, то воза вже не було.

— Ми ніч ходили. Ви подумали б, що треба задерти голову і наверх дивитись? Чоловік пішов у одну сторону, син у іншу, я з внуками — у третю сторону. Ми обійшли весь парк, ми обійшли все — ніде не могли його знайти! — розповіла Віра Мамчур.

Вона також уточнила, що в попередні роки на Щедрий вечір їм також «робили збитки», але віз забрали вперше. Двір Віри Мамур розташований за 200 метрів від зупинки, на яку витягнули воза. Біля нього також є камери, але виявилось, що на записі помітні лише силуети. Вранці 14 січня жінка звернулася до поліцейських, які того ж дня встановили причетних.

У офіційному повідомленні поліції вказано, що підлітків, які забрали воза, встановили за кілька годин. Це компанія місцевих жителів, віком від 18 до 20 років. Свій вчинок хлопці пояснюють просто — «традиція», — йдеться в повідомленні правоохоронців.

На всіх підлітків поліцейські склали адмінпротоколи за статтею про дрібне хуліганство. До речі, закинуті на дахи фіри – це одна з популярних народних традицій. Як правило, цим займалися підлітки вночі на Андрія (13 грудня). Вози забирали з подвір’їв, де жили незаміжні дівчата, у такий спосіб залицяючись до них. Щоправда, сім’я власників воза із Великого Житина має одруженого сина.


Автор: Ігор Бабаєв


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
23 січня 2021, 18:05 | Полтавщина | Цікаве
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації