Вхід | Реєстрація

Пам’яті «викинутих» на звалище історії

Пам’яті «викинутих» на звалище історії

Для початку хочу публічно заявити, що схиляю голову від імені більшості своїх земляків і прошу вибачення в полеглих червоноармійців, які протягом 1941-45 років лягли в сиру землю заради того, аби ми зараз могли жити спокійно і вільно. Вибачте нас за те, що вибрали у владу не тих людей. Вибачте, що державою з верху і до низу керують ті, хто фактично глузує із вашого подвигу.

От і минула 76 річниця. І виникає дивне і моторошне відчуття, що ніби й не було нічого. Не було свисту куль, не рвалися бомби і снаряди, не ступав на українську землю ворожий чобіт німецького солдата, не втратили ми кожного п’ятого українця. Вдумайтеся —  із тих, хто брав участь у боях у 1941-му,  до переможного 1945-го  дожили лише 3 відсотки. А ще на полях тієї страшної війни полягли мільйони росіян, білорусів, молдаван, узбеків, грузин, вірменів. Мільйони, десятки мільйонів людей загинули за  неповні п’ять років!!!! Коронавірус, кажете, страшний?

На мою думку, зараз влада, а з нею і чимало людей, таки вражені страшним коронавірусом. Коронавірусом безпам’ятства і бездушності, лінощів та невігластва. Ота епідемія, якою всіх залякують, неминуче закінчиться, людство виживе і видужає. А от коронавірус безпам’ятства може призвести до загибелі. До загибелі українців — точно.

9 травня 2021-го. Кобеляки. Вічний вогонь не горить. Мітингів вшанування полеглих немає. Книгу пам’яті ніхто не зачитує. Ніби вимерли люди.

От я й хочу, доки зовсім не пізно, звернутися до влади із запитанням. А вам не соромно? Не соромно якщо не перед чужими, то хоча б перед власними батьками, дідами і прадідами, які поклали свої голови фактично за те, щоб ви зараз сиділи в м’яких кріслах і насолоджувалися безтурботним мирним життя?

Зараз нам постійно щось торочать про геноцид радянського періоду. Не знаю, що й казати. Я тоді жив, зараз живу. Який геноцид? Безкоштовна медицина і освіта? Безплатні квартири? Хліб по 14 копійок і квартплата — 7–15 рублів? Це геноцид?

Земляки, та ви ж не дурні і пам’ять нібито ще не втратили. А як хто почав втрачати, то нагадаю про визначення геноциду, взяте мною із одного офіційного джерела. Геноцид – дії, які вчиняються з метою знищити, повністю або частково, яку-небудь національну, етнічну, расову або релігійну групу через: убивства членів такої групи; заподіяння тілесних ушкоджень чи розумового розладу членам такої групи; умисне створення для будь-якої групи таких життєвих умов, які розраховані на повне, часткове її знищення, спрямовані на припинення народження дітей у середовищі такої групи; насильницька передача дітей з однієї людської групи до іншої.

Прочитали? А тепер цифри і факти.

При злочинній радянській владі, яка нібито когось «геноцидила», в Україні жили 52 мільйони громадян. А скільки зараз? Державні служби говорять про 41 із половиною мільйон. Я ж думаю, що названа цифра завищена. Насправді в Україні зараз живуть хіба що 25 мільйонів. Тоді закономірне запитання: «А куди ж за якихось тридцять років поділися 27 мільйонів?». Ну добре, повіримо офіційній статистиці — не 27, а 11 мільйонів. Третьої ж світової нібито немає. Коронавірус тільки з’явився. Де поділися десятки мільйонів українців?  То чи не зараз у нас геноцид, коли етнічну групу, до якої ми всі належимо, знищують. Поки що — частково.

 

Ніщо безкарно не минеться

А починаються оті всі геноциди знаєте  з чого? Із знищення, із стирання пам’яті. Нічого не нагадує? Вашу пам’ять не знищують? У тому числі, і пам’ять про дійсно безсмертний подвиг дідів і прадідів.

Пам’ять стерли, традиції зруйнували, цінності підмінили. І непотрібно тепер дивуватися тому факту, що українці якщо й не вимирають від дійсно страшних хвороб, від хімічної їжі та напоїв, від холоду в оселях та наступних за ним недугів, то тікають із неньки світ за очі.

Ще тридцять років тому ми мали машино-  і ракетобудування, добували нафту й вугілля, виробляли величезну кількість металу і електроенергії. А зараз? Зараз Україна є, ні не банановою, а ріпаково-кукурудзяно-соняшниковою республікою. Банани ще не ростуть. Але до цього йде. І навіть не через зміни клімату, а через нашу технологічну відсталість.

І от зараз людям, яким стерли пам’ять, пропонують продавати землю. Фактично останнє, що в них залишилося із дійсно цінного. Адже всі оті шмотки, автомобілі, холодильники і побрякушки нічого не варті, у порівнянні з вартістю землі. Тому що шмоток нашиють, побрякушок наклепають, а землю… А земля вже давно не виробляється. І не вироблятиметься ніколи.

Розумна людина це знає. І тому розуміє цінність землі. І не продаватиме її. А людина, якій стерли пам’ять, тобто частину мозку?

Тому я особисто ні на секунду не сумніваюся, що всі оці сучасні заходи по перекручуванню цінностей, по знищенню пам’яті про дійсно святе, робляться свідомо. І робляться, як завжди, частиною українців. Тих, хто зараз при владі. Так було завжди. Хліб забирали у своїх українці, у поліцаї йшли українці, доноси на земляків строчили українці, на ЛТП і в «психушки»  запроторювали неугодних теж українці.

Ні, Боже збав, я нікого не засуджую. Я просто нагадую. І прошу задуматися.

Прошу задуматися і тих, хто зараз при владі і хто фактично причетний до геноциду. Я багато років захоплююся астрологією та езотерикою. І чітко знаю, що ніщо безслідно, у даному випадку — безкарно, не минає. Так, як ви зараз ставитеся до покійних душ, до пам’яті про них, так вам і повернеться. Відплата буде неминучою. І не такою вже й довгою в часі, як дехто сподівається.

Віділлється безпам’ятство і байдужість і тим, хто покірно все сприймає. Не так уже й давно індіанці теж продали землю предків. І де вони зараз, ті індіанці? Та в резерваціях горілку чи віскі п’ють.

Тому я й закликаю всіх добитися відновлення правди і справедливості. Щоб Вічний вогонь горів цілодобово. Щоб душі загиблих воїнів грілися біля нього і знали, що про них пам’ятають, їх шанують. То ж наші предки, наші земляки, наші українські люди. Їх не можна взяти і викинути на смітник історії.

… Сила неземна слідкує за всіма нами. І буде кара для всіх, хто втрачає пам’ять.


Автор: Володимир Варнавський


Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
9 червня 2021, 18:17 | Полтавщина | Цікаве


1. Dana77 / 10 червня 2021, 12:55
Почитала і наче чистої води напилася. Підписуюсь під кожним словом. Браво автору! Хай казяться ті, хто має протилежну думку.
2. orakul / 11 червня 2021, 09:18
Де ж це Селена із Славком? Така статтья, а їх немає. Часом не на клубнику подались?
3. orakul / 19 червня 2021, 16:08
Чогось ні "Наше місто" ні «Ехо» не пишуть і слова про заходи до 22 червня. Треба так розуміти що ніякого заходу не буде, чи як? Перемогу в свідомості пришелепків перетворили на трагедію а день справжньої трагедії вирішили похерети. Цікаво де Рада ветеранів поділася?
4. Slavko / 19 червня 2021, 19:08
3.orakul
«не пишуть і слова про заходи до 22 червня»

Стаття ватників для ватників. Що дурні можуть пам"ятати ? Крім обіцянок дешевої ковбаси і пайок на мітингах януковича ? Сьогодні і кожного дня гинуть кращі представники країни, ніхто не пам"ятає імен тих, хто загинув учора. А ватнікам все пабєда чудиться! Вам до пабєди ніколи не дожити, бо завжди боретесь самі з своєю дур"ю і при тому шукаєте крайніх, як то заведено при комунізмі, з тих, хто у вишиванках. Це ваш потолок. Патріотизму нуль і нуль десятих, ума, пам"яті так само. Позаду були дні вшанування пам"яті, хто кому заважав ? Вам без чумного красного прапора все не так. Повісьте його собі кожен собі у себе дома, на всю стіну, партрєт сталіна замість ікони і все, вся вам пабєда, налили водкі, заспівали і зажили, ніхто не прийде у вишиванці і не отніме.
Та ваша політика завезених писати ганьбу на українців, якими ви не являєтесь, а комусь доводите тут, які вони погані. Так валіть звідси усі дружно, ніхто вас сюди не кликав із вашою красною чумою і масовою шизофренією, дорога завжди відкрита. Від вас тільки шкода одна, бо числитесь ніби українцями і у владу обираєте нібито таких самих українців, а насправді, самі бачите кого. Ваша влада - ваше обличча, хто кого обирав
5. Седой / 19 червня 2021, 22:00
Одягни вишиваний ватник та заспокійся вже. Каструлю на голові залиш, бо голова від злості репне. Ноги помий и зуби почисти, бо а НАТу не візьмуть. :))))))))))))) Зараз землю почнуть продавати, так бери візок і зразу вези до Польщі, на грядки. Не дай Боже полуниці урожаю не буде - без штанів залишишся.
6. Slavko / 19 червня 2021, 23:02
5.Седой
« Зараз землю почнуть продавати»

завжди мислиш по-москальськи, мов від когось твоя доля залежить, від чиєїсь грядки. ординець одним словом. каструля на голові все-таки краще, чим совок у голові і чужі грядки
7. orakul / 19 червня 2021, 23:20
4.Slavko
«Позаду були дні вшанування пам"яті, хто кому заважав ? »

Для особо тупих пояснюю, що «позаду» був День Перемоги. Фрау Меркель виступила із зверненням до 80-річчя нападу Німеччини на СРСР "Через несколько дней, 22 июня, состоится годовщина нападения нацистской Германии на тогдашний Советский Союз. После того как с немецким нападением в 1939 на Польшу была развязана Вторая Мировая война, 2 года спустя Германия открыла следующую ужасающую главу. Для нас, немцев, этот день - повод для стыда." Якщо людина не зовсім тупа, то їй і цього досить для розуміння того хто розпочав війну. День Перемоги, це не день скорботи - це "праздник со слезами на глазах", як у пісні співається. Ясно що для тих хто сидів у схронах і стріляв у спини українцям той день є скорботним. Скорбітє. А наші діди святкували "Рукописи на горять" Посилання на www.youtube.com
8. orakul / 19 червня 2021, 23:29
4.Slavko
«Та ваша політика завезених писати ганьбу на українців, якими ви не являєтесь, .... валіть звідси усі дружно, ніхто вас сюди не кликав»
От інтересно, чи тобі хтось пику набє чи ні? Це такі як ти тут "завезені", а якщо бути точним, то ніхто вас сюди і не завозив, ви самі сюди заїхали, бо звикли по світу бовтатися. А було б краще, якби сиділи собі на Говерлі. Говорячи твоїми словами " ніхто вас сюди не кликав" Але живіть собі, якщо вже приїхали. Тільки нєхрєн тут свої права качати і свої закони встановлювати. Почитай що про вас написав Василь Симоненко у своєму вірші "Ще не вмерла Україна". Василь Симоненко точно не москаль.
9. orakul / 20 червня 2021, 08:03
5.Седой
«Боже полуниці урожаю не буде - без штанів залишишся. »

Та ні, без штанів не залишиться. Вони таки роботящі. Не буде полуниць, будуть нужники вичищати, корів доглядати, із хферм гній вивозити, вулиці підмітати. У Європі їм завжди раді і роботу знайдуть
10. Slavko / 20 червня 2021, 12:58
7.orakul
«Ясно що для тих хто сидів у схронах»

Я вже пояснював, що мої діди не сиділи. І взагалі, тому пепедував голодомор, якщо ти не чув. То хто ж переміг? Перемога над чим? Перемога тих, хто робив димову завісу із підпалених хат і тікав? Чи тих, хто інфраструктуру підривав і тікав із всраними штанами? Тих, хто в спини стріляв - спецотряди, відступаючим.
Перемога дибілізму і шизофренії. На жаль. На мій теж.
11. Slavko / 20 червня 2021, 13:00
8.orakul
«вас сюди не кликав»
От інтересно, чи тобі хтось пику набє чи ні? »

Краще б мене переконав, що я не правий
12. orakul / 20 червня 2021, 22:41
11.Slavko
«Краще б мене переконав, що я не правий
»

Перконати можна людину з мізками. Візьми вивчи історію і якщо у тебе мізки є, то тоді тебе не треба буде і переконувати. Ось тобі вір Василя Симоненка з якого ви необачно зробили тіпа побратима. Але він вам не побратим.

НІ, НЕ ВМЕРЛА УКРАЇНА!

Я зустрічався з вами в дні суворі,
Коли вогнів червоні язики
Сягали від землі під самі зорі
І роздирали небо літаки.

Тоді вас люди називали псами,
Бо ви лизали німцям постоли,
Кричали «хайль» охриплими басами
І "Ще не вмерла…" голосно ревли.

Де ви ішли — там пустка і руїна,
І трупи не вміщалися до ям, —
Плювала кров’ю "ненька Україна"
У морди вам і вашим хазяям.

Ви пропили б уже її, небогу,
Розпродали б і нас по всій землі,
Коли б тоді Вкраїні на підмогу
Зі сходу не вернулись "москалі".

Тепер ви знов, позв’язувавши кості,
Торгуєте і оптом, і вроздріб,
Нових катів припрошуєте в гості
На українське сало і на хліб.

Ви будете тинятись по чужинах,
Аж доки дідько всіх не забере,
Бо знайте — ще не вмерла Україна
І не умре!
Василь СИМОНЕНКО
***
13. Slavko / 20 червня 2021, 22:49
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
12.orakul
«
Перконати можна людину з мізками»

Ти тупе чмо, хто кому краще лизав, як мелеш 7ерню, так до кінця мели!
Скільки армій, батальйонів РФСР лизало німцям ? Тобі перечисляти дибілу ? Чи сам найдеш в інтернеті. Кінчений ватнік
14. orakul / 20 червня 2021, 22:57
10.Slavko
«
Я вже пояснював, що мої діди не сиділи. І взагалі, тому пепедував голодомор, якщо ти не чув. То хто ж переміг? »

Пермогли наші батьки і діди, якщо до тебе це й досі не дійшло, то вже й не дійде. Я не питав чи твої діди сиділи чи ні, я питав чи сиділи вони у схронах. Схрон від тюрми відрізняєш? А щодо голодомору, так йому передувала так звана Велика депресія, яку вчинили ваші побратими із ФРС. А ще, голодомору передувала революція, яку вчинили знову ж таки ваші побратими, які робили і ваш майдан. А ще, революції передувало хрещення Русі, яку вчинив давній соплемінник ваших сучасних побратимів князь Володимир позашлюбний син князя Светослава мамцьою якого була хазарка Малка. За ідеологічно-релігійне підкорення Русі йому й встановили великий памятник над Дніпром. А про князя Светослава розбившого Хараський каганат ви і не згадуєте, а не те, щоб йому ще й памятник поставити. Вибудував історичний процес у голові, розіклав по поличкам? Ясно що ні, бо тоді б у тебе питань не було.
15. orakul / 20 червня 2021, 23:08
11.Slavko
«
Краще б мене переконав»

Перемичку між нейронами я тобі не приберу, я не лікар, але трішки напишу про всяк випадок, раз ти сам хочеш щоб тебе переконали. Не я тебе буду переконувати а виликі люди. Якщо це їм ввдасться, то рахуй що тобі повезло.
„Если будете в ненависти жить, в распрях и ссорах, то погибнете сами и погубите землю отцов своих и дедов своих, которые добыли её трудом своим великим…“ (Ярослав Мудрий)
«Славянские ль ручьи сольются в русском море, оно ль иссякнет? вот вопрос» (А.С.Пушкин)
«Серце болить, а розказувать треба: нехай бачать сини і внуки, що батьки їхні помилялися ... Нехай житом, пшеницею, як золотом, покрита, не розмежованою останеться навіки од моря і до моря – слов’янська земля”. (Т.Шевченко, із передмови до поеми «Гайдамаки»)
«Нет, мы правильно поступаем, что так сурово караем националистов всех мастей и расцветок. Они лучшие попутчики наших врагов и злейшие враги собственных народов. Ведь заветная мечта националистов – раздробить Советский Союз, и тогда он станет легкой добычей врагов. Народы же, населяющие Советский Союз, в своем большинстве будут физически истреблены, оставшаяся же часть превратится в бессловесных и жалких рабов завоевателей.» (И.Сталин)
16. orakul / 20 червня 2021, 23:29
Звісно, що ти можеш звинуватити мене в тому що я це сам придумав, що вони такого не писали і не говорили. Ви ж звикли все заперечувати. Може Пушкін такого не писав, а може й Кобзар Тараса підробили, не говорячи вже про Ярослава Мудрого. Хто його бачив чи чув? Ніхто. І бібліотека його десь пропала. Ваші пришелепки придумали що її Сталін десь спалив. Усікаєш, як з вами важко спілкуватися? Але ось є один «рукопис» який не згорів, це промова Сталіна до Дня Перемоги. Там такі слова є "Вековая борьба славянских народов за свое существование и свою независимость окончилась Победой.." Усікаєш "Вековая борьба...". Про це писали і Пушкін і Шевченко і Ярослав Мудрий. І якщо то і брехня, то промова Сталіна справжня. Слухаєм його далі "Три года назад Гитлер всенародно заявил, что в его задачи входит расчленение Советского Союза и отрыв от него Кавказа, Украины, Белоруссии, Прибалтики и других областей. Он прямо заявил: «Мы уничтожим Россию, чтобы она больше никогда не смогла подняться». Это было три года назад. Но сумасбродным идеям Гитлера не суждено было сбыться, — ход войны развеял их в прах" Резюміруєм. Ви, як кажуть, з честью виконали усі плани Гітлера. Ясно, що ви не можете визнавати ту перемогу. Тепер ви перемогли. Але не радій, то не надовго. Посилання на www.youtube.com

Змінено 20.06.2021, 23:32
17. orakul / 20 червня 2021, 23:37
Що буде далі, після закінчення неоголошеної Третьої Світової війни теж сказано у Сталіна.
«…Сионизм, рвущийся к мировому господству, будет жестоко мстить нам за наши успехи и достижения. Он все еще рассматривает Россию как варварскую страну, как сырьевой придаток. И мое имя тоже будет оболгано, оклеветано. Мне припишут множество злодеяний. Мировой сионизм всеми силами будет стремиться уничтожить наш Союз, чтобы Россия больше никогда не могла подняться. Сила СССР — в дружбе народов. Острие борьбы будет направлено прежде всего на разрыв этой дружбы, на отрыв окраин от России. … С особой силой поднимет голову национализм. … Возникнут национальные группы внутри наций и конфликты. Появится много вождей-пигмеев, предателей внутри своих наций….
И все же, как бы ни развивались события, но пройдет время, и взоры новых поколений будут обращены к делам и победам нашего социалистического Отечества. Год за годом будут приходить новые поколения. Они вновь подымут знамя своих отцов и дедов и отдадут нам должное сполна. Свое будущее они будут строить на нашем прошлом». (И.Сталин)
18. orakul / 20 червня 2021, 23:53
Але, як бачимо, як показує післявоєнна історія, Сталін міг і помилятися. Перемогу ви вже розтоптали і розвалили все що можна було розвалити. Нові комунікативні можливості різко поміняли способи закабалення бидломаси. Ми вже фактично живемо в електронному концтаборі та ще й в намордниках, але мало хто в це вірить. Що далі? Варіантів два. Або буде так як казав Сталін, або ви зі своїми побратимами таки заженете всіх в концтабір. Концтабір вічним не може бути і тоді... треба знову очікувати сказаного Сталіним. У проміжку між очікуванням вас із вашими сінайськими побратимами приберуть до рук китайці. Цей сценарій найбільш вірогідний. І якщо так, то тоді знову два варіанти - або китайці реалізують сказане Сталіним, або заведуть у тупік вже описаний Іваном Єфремовим у "Часі Бика". Як показує практика ця його книжка «непідйомна» не лише для свідомих мізків, але і для мізків начебто нормальних. Так що не трать сил на її прочитання, то безтолку. Скільки міг на пальцях пояснити, скільки пояснив. Але ти й того не зрозумієш
19. orakul / 21 червня 2021, 00:09
13.Slavko
«Ти тупе ч.мо, хто кому краще лизав, як мелеш 7ерню, так до кінця мели!
Скільки армій, батальйонів РФСР лизало німцям ?»

Нє, ну я конешно знав що ти тупий, але сподівався що не настільки щоб не розуміти зовсім елементарних речей. То ж не я писав про лизання постолів, то вірш Василя Симоненка. Якщо ти його не читав, так то не моя вина. Знайди і почитай. Хоча... я тобі дам ссилку. Якщо сумніваєшся, не віриш тирнету, то підеш знайдеш книжку в бібліотеці. Чи може ви вже й його занесли в списки заборонених письменників? Чесно кажучи я не слідкую за новинами. Чув що Гоголя забороняли, Булгакова, ну а за Симоненка ще не чув. Якщо ти щось чув то напиши. Ну і про батальони РФСР, як ти пишеш. Спочатку почитай скільки щирих на тебе похожих українців служило в РОА? А головне, де ти читав, чув, бачив щоб у РФ на державному рівні робили зрадників героями, щоб ставили їм памятники? Ну приведи хоч один приклад. Їх там засуджують. Посилання на poetyka.uazone.net

Змінено 21.06.2021, 00:13
20. Чудо Юдо / 21 червня 2021, 12:16
17.orakul
« Сила СССР — в дружбе народов. Острие борьбы будет направлено прежде всего на разрыв этой дружбы, на отрыв окраин от России. »

Ви, шановний, стараєтеся здаватися дуже розумним, але, як і всі звичайні люди, насправді вважаєте істиною ті речі, які Вам хочеться вважати істиною.
Ось тут Ви цитуєте книгу «Cочинения» видану у 2006 році і яка спирається на тексти прорадянського історика Труша, виданих у 1998 році, який нібито(!) отримав доступ до заархівованих щоденників Калантай. І це єдине джерело цієї фрази.
Але у нього чомусь Сталін (заядлий борець з націоналізмом, нацизмом, розбудовник СРСР - держави, яка спирається на дружбу народів і єдність), говорить як якийсь царський холуй, розповідаючи про "Росію та відривання від неї окраїн". Що? Сталін говорить про "РОСІЮ та її окраїни", а не про єдиний і неділимий Радянський Союз????
Це ж Ваш ідол, як Ви можете вірити у такі ЙОГО(його?) слова? :-D

Змінено 21.06.2021, 12:22
21. Чудо Юдо / 21 червня 2021, 12:22
   Відкрити коментар, який містить ненормативну лексику
19.orakul
«Ну і про батальони РФСР, як ти пишеш. Спочатку почитай скільки щирих на тебе похожих українців служило в РОА? А головне, де ти читав, чув, бачив щоб у РФ на державному рівні робили зрадників героями, щоб ставили їм памятники?»

90% росіян навіть не здогадуються, що на території Росії в часи війни було створено 7(СІМ, великим літерами напишу – СІМ) дивізій СС. Про це їм не соромно, бо про це їм ніхто навіть не розповідає ні в рунеті, ні по ТВ.
Зате вони уже, мабуть, у школі проходять інфу про те, що на території України в часи війни був аж один батальйон СС :) І жопу потім з диванів в інтернеті рвуть за це :)
22. саша ставицький / 21 червня 2021, 18:08
21.Чудо Юдо
«на території Росії в часи війни було створено 7(СІМ, великим літерами напишу – СІМ) дивізій СС. Про це їм не соромно, бо про це їм ніхто навіть не розповідає ні в рунеті, ні по ТВ.»

Звідки і з яких документів така інформація?А потім , якщо і так , то в Росії зараз не святкують їх створення , на відміну від України.
23. саша ставицький / 21 червня 2021, 18:13
19.orakul
« orakul /»

Я дивуюсь , що ви щось хочете довести людям з психічними розладами.Подивіться на того славка , в нього і очі дьоргаються , що свідчить про неповне психічне здоровя.Тож залиште для нього можливість не зійти з розуму зовсім.
24. Selena2017 / 21 червня 2021, 19:38
19.orakul
«зрадників героями, щоб ставили їм памятники»


Аж запінився грамотій, аж із зрадницької шкіри вискакує. Пам"ятник генералу Краснову і по-сьогодні стирчить в станиці Єланській - Росія. На це очі закрив?
25. Чудо Юдо / 21 червня 2021, 22:44
22.саша ставицький
«Звідки і з яких документів така інформація?А потім , якщо і так , то в Росії зараз не святкують їх створення , на відміну від України. »

Признаюсь чесно, документів не шукав. Часу не маю. Але інфа про це є багато де, навіть у російських джерелах.
СС Галичину вшановують у Львові, парад вишиванок там проводять. Але там ніхто ніколи і не стидився того, що той край завжди був проти СРСР і боровся з ним всіма методами. В тому числі і за допомогою підтримки німців. І боротися вони не в 1941-ому почали, а завжди протистояли. То кого вони "зрадили"? Вони нікому і не присягали.
Немає у світі чорного і білого, у кожного своя правда, такі справи.
26. Slavko / 21 червня 2021, 22:44
Коментар видалено за порушення пункту 2.5, 2.9 Правил користування сайтом
27. Slavko / 21 червня 2021, 22:44
Коментар видалено за порушення пункту 2.5 Правил користування сайтом
28. Slavko / 21 червня 2021, 22:50
Шановні редактори, знову дискримінація проти мене ? Образи в мою сторону ви не рахуєте, лише мої. Ну що ж. Це показник

Змінено 21.06.2021, 22:52
29. orakul / 21 червня 2021, 22:57
20.Чудо Юдо
«Ось тут Ви цитуєте книгу «Cочинения» видану у 2006 році і яка спирається на тексти прорадянського історика Труша, виданих у 1998 році, який нібито(!) отримав доступ до заархівованих щоденників Калантай. І це єдине джерело цієї фрази.»

Цитую. А вам скільки треба джерел? Претензії направляйте редакторам "Составители тома: М.Н. Грачев, А.Е. Кирюнин, Р.И. Косолапов, Ю.А. Никифоров, С.Ю. Рыченков" Всі ці люди канєшно не патріота Славко. Славко з Селеною - оце авторитет. Але я попереджав, що будуть претензії і сумніви.
20.Чудо Юдо
« говорить як якийсь царський холуй, розповідаючи про "Росію та відривання від неї окраїн". Що? Сталін говорить про "РОСІЮ та її окраїни", а не про єдиний і неділимий Радянський Союз????»

Для тих хто в танку я привів цитату із промови Сталіна і ссилку на «живу» промову, де Сталін говорить і про Росію ( а не про "нєдєлімий") и про відрив окраїн і багато чого ще. " в его задачи входит расчленение Советского Союза и отрыв от него Кавказа, Украины, Белоруссии, Прибалтики и других областей. Он прямо заявил: «Мы уничтожим Россию, чтобы она больше никогда не смогла подняться» Не вподобляйтесь Славкові а почитайте 13 томів Сталіна виданих за його життя і у вас відпадуть усі сумніви. Нагадаю, що крім книжок Сталін залишив після себе зверхдержаву яку ви прос...ли. Чи може ви вже не вірите що СРСР існував і що переміг у війні дякуючи Сталіну і нашим батькам і дідам?
30. orakul / 21 червня 2021, 23:51
Для всіх тіпа патріотичних недоумків нагадаю, що вшанування історичної памяті то дуже важлива річ. Керівник Офісу Президента підкреслив, що без неї не може розвиватися навіть людство, а не те що якась Україна. Цитата «Історична справедливість та історична пам’ять, без яких не може розвиватися людство, для України дійсно є дуже важливими. Це є подією світового масштабу, щоб іще раз наголосити, що подібні трагедії не мають повторюватися." Правда сказав він це про свою трагедію, може про трагедію президента і його народу, але аж ніяк не про трагедію українського народу. Ну не знайшов я на сайті президента не те що про якусь программу вшанування памяті загиблих українців а навіть й слова про нас не знайшов. Та воно і правильно, вони хоча б свої проблеми порішали. Нах їм якісь Славки і Селени в вишиванках не говорячи вже про простих українців. Якщо українці самі на свою память плюють, то нафіг воно президенту. Ось подивимось скільки завтра прийде до Вічного вогню. В Біликах завтра вАще танці й пляски, а що буде в Кобеляках, побачимо.
"Україна готує потужну програму на 80-ту річницю трагедії Бабиного Яру, розуміючи важливість історичної пам’яті та справедливості – Андрій Єрмак" Нам там місця немає. Посилання на www.president.gov.ua
31. Чудо Юдо / 22 червня 2021, 09:30
Оракул, сьогодні зранку біля пам’ятника, що на фото в статті, проводять мітинг. Знаменна дата, якщо вірити Вашим словам. Здалеку дивлюся - 10 людей стоїть. Мабуть всі - працівники Центру культури.
А Ви там бул, чи Варнавський, чи Саша Ставицький?
32. Admin / 22 червня 2021, 09:43
28.Slavko
«Шановні редактори, знову дискримінація проти мене ? Образи в мою сторону ви не рахуєте, лише мої.»

Якщо Вам також погрожують фізичною розправою, просимо вказати під якою статтею - обов’язково приймемо міри.
33. orakul / 22 червня 2021, 12:14
31.Чудо Юдо
«Знаменна дата, якщо вірити Вашим словам. »

Та не треба вірити моїм словам. Це так для будь якої номальної людини і без моїх слів. Крім того, вище я привів цитати і ссилку на сайт президента. Для них це теж дата, своя, але дата і память своїх предків вони шанують.
31.Чудо Юдо
« Мабуть всі - працівники Центру культури.»

Не всі представники центру культури, були там і пересічні. А от з Ехо я там нікого не бачив. Тепер ви хочете, щоб я тут зробив репортаж, чи що?
34. orakul / 22 червня 2021, 12:16
32.Admin
«Якщо Вам також погрожують фізичною розправою»

А зря. Треба було хоч якісь фрагменти залишити. Просто цікаво, кому і чим він погрожував і яку кару задумав. Зазвичай у них якісь садистські методи.
35. orakul / 22 червня 2021, 12:32
31.Чудо Юдо
«чи Варнавський,»

Був там Варнавський, на відміну від поцреотів у вишиванках, яких там не було і на показ. Сашу я не знаю, може він і був. Ну ладно, коротко напишу, може Ехо колись віддячить "баном". Із керіництва ОТГ були там два заступники. Ніхто із керівництва не виступив. (Побоялись? Чи заборонили?) Відкрили мітинг представники культури. З перших слів стало ясно, що мова йде не про Велику Вітчизняну а про Другу Світову. З якого дива нам та Друга світова, коли мої батьки і діди воювали за свою Вітчизну у ВВВ. От якби вони були живі, так вони б отих адептів 2-ї світової якщо і не побили б, то заганьбили і заплювали. Потім номально виступив Варнаський. А потім Марія Карнаух. Все вона говорила правильно тільки навіщось приплела сюди свого обрізаного бога і якихось янголів. Потім працівники культури зачитали список загиблих і закрили мітинг. Все. В бесіді Варнавський, який по суті все це і організував, розповів, що його попередили поліцаї, щоб не вздумав крутити пісню - символ спротиву, під яку наші предки перемогли. Пісня ця називалась "Священная война". Давайте хоч тут її послухаємо. Посилання на www.youtube.com

Змінено 22.06.2021, 12:43
36. orakul / 22 червня 2021, 12:47
23.саша ставицький
«Я дивуюсь , що ви щось хочете довести людям з психічними розладами»

Прикро що зараз людей з психічними розладами більшість. І мітинг цьому підтвердження. Якби ми були нормальними, то вийшло б не два десятки чоловік а тисячу. Отоді було б ясно, що таки "Ще не вмерла Україна". Мітинг свідчить про те, що вже вмерла і вмерла вже так, що ніколи й не воскресне.
37. Selena2017 / 22 червня 2021, 13:00
32.Admin
«32. Admin / сьогодні, 09:43»


АДМІН вважає, що відверто нахабна пропаганда сталінізму на цьому сайті НЕ ПАПЛЮЖИТЬ пам"ять мільйонів безневинно загиблих трудівників, геніально обдарованих особистостей, які б принесли розквіт не лише Україні, а цілому світу????? Якщо це так, то немає в Адміну ні сорому , ні совісті , ні відповідальності перед живими та постраждалими від нелюда.
38. orakul / 22 червня 2021, 13:09
25.Чудо Юдо
«То кого вони "зрадили"? Вони нікому і не присягали»

Та так таки і не присягали. А фюреру. А зрадили "все прогресивне людство", не те, до якого зараз відносять так званих демократів, а справжнє прогресивне людство. Воно ще є. В котре нагадаю как дєло било. Як тільки но німці окупували Україну у Львові скликали сходняк, на якому приняли Акт відновлення Української Держави. Хто їх про це просив, питання десяте. В будь якому випадку Львів, це не вся Україна, а може і взагалі не Україна. Варто подивитися національний склад міста в 1939 році. Українців там було процентів 30. Кому цікаво, той може знайти точну цифру. Але про Акт. Читаємо. «РІШЕННЯ ч.1 Національних зборів українців ». Які блін національні збори? Купка людей, як тут писали: "з психічним розладом", приймає рішення він імені усього народу. Та мільйони українців пішли на фронт воювати проти Гітлера, блін. А купка відморозків записує у свій Акт "Відновлена Українська Держава буде тісно співдіяти з Націонал-Соціялістичною Велико-Німеччиною, що під проводом Адольфа Гітлера творить новий лад в Європі й світі.." Ну що ще не зрозуміло? Усе інше що там написано і на що зараз буде посилатися Селена, то облуда для прикриття головного " під проводом Адольфа Гітлера творить новий лад в Європі й світі." Вони посіпаки Гітлера і того ладу, який він ніс народам Європи і світу. Крапка. І це добре розуміють самі німці і сьогодні у них будуть відповідні заходи на державному рівні. А у нас таких заходів зась, у нас на них заборона. Оце вже справжня ГАНЬБА.

Змінено 22.06.2021, 13:39
39. orakul / 22 червня 2021, 13:33
37.Selena2017
«АДМІН вважає, що відверто нахабна пропаганда сталінізму на цьому сайті НЕ ПАПЛЮЖИТЬ пам"ять мільйонів»

О, блін, і Селена явилась не запилилась. Память мільйонів паплюжить брехня про наше минуле, його спотворення. При чому тут пропаганда сталінізму? Сталін був керівником держави-переможця, І не може бути правдивої історії без згадування імені керівника. Рукописи не горять. Із Сталіним застрічалися керівники США, Англії і вони відносились до нього з повагою Про це є купа документів і кінохроніки. Ось один із фрагментів. Можливо, що якби там була Селена, то Рузвельт і Черчілль покинули б Сталіна і побігли за нею. Можливо. Я нічого не відкидаю. Можливо тоді б Черчілль приїздив у гості не до Сталіна, в якого він деякий час жив в його кремлівській квартирі, а приїхав би до Селени, а може навіть і до Славка. В ще є одна цікава річ. Як відомо будь якій нормальній людині Сталін, Черчілль і Рузвельт були керівниками держав які боролись проти Гітлера. Ну це ж голий факт відомий останньому папуасу. Хай простят мене папуаси. Одні діди Селени і Славка в той час разом із Гітлером будували новий світовий порядок. Вони воювали проти цих трьох лідерів, проти цих трьох країн за якусь свою свободу. Вам люде добрі не смішно? До речі сьогодні ми спостерігаємо щось подібне. Посилання на www.youtube.com
40. orakul / 22 червня 2021, 13:37
Сталіна я , на відміну від Селени, не бачив. То одна вона з висоти все бачить. Я тупо читаю те, що говорили його сучасники, які його бачили, які з ним спілкувались, ну от наприклад Черчілль. Невже Селена буде наїзжати на самого Черчілля? Посилання на www.youtube.com
41. Чудо Юдо / 22 червня 2021, 14:10
36.orakul
«Прикро що зараз людей з психічними розладами більшість. І мітинг цьому підтвердження.»

Або ж, як варіант, більшості уже просто наплювати, вони уже у 21 столітті живуть. Можливо це цінно лише для Вас та Варнавського? Ну провели захід Вам та Варнавському, радійте. Чи Вам було б цінно якби, як раніше, зганяли туди насильно держпрацівників та школярів? Така собі, показова цінність.
Моєму поколінню про це у школах торочили, ваше покоління взагалі заставляли про це думати кожну секунду, а для покоління моїх дітей що Світова війна, що Вітчизняна - це як війна із Наполеоном: колись була ну та і добре що не зараз. І немає тут ніяких світових змов - насправді є тільки кілька людей які тут у коментарях «топлять» за союз, і кілька людей, які «топлять» за ідеї УПА, а більшість зараз роботу робить на роботі :)
А ні, є ще розумні і погані люди, які використовують перших чи других, щоб творити революції і заставляти їх убивати один-одного
42. orakul / 22 червня 2021, 16:38
41.Чудо Юдо
«
Або ж, як варіант, більшості уже просто наплювати, вони уже у 21 столітті живуть.»

Отож і я про те. Тому і написав що Україні кірдик. "Тот кто оплевал свое прошлое уже наш". Не памятаю хто написав, але це так. Я ж тут вже пояснював, що соплеміники ваших богів і президентів це добре знають і використовують. Вони вбивають вам в голови, що то все вже історія, про те треба забути і на нього наплювати, бо вже 21 століття. Лохи цьому і раді. А самі вони й по цей день святкують свій Пурім свою перемогу над персами, яка була хто зна коли, і невідомо чи взагалі вона була. Але вони святкують, і не просто святкують, а ще й жеруть вуха свого ворога Амана. Вони розуміють, що то не просто минуле, а то символ їхньої перемоги. Нема символа - нема перемоги. Нема перемоги - значить попереду смерть як мінімум їх ідентичності. А ви плюйте на минуле. Можете піти і наплювати на могили своїх дідів. А чого його плювати лише на історію. Історія, то як би нематеріальне. Підіть і нагадьте на могилу діда і баби. Ото буде конкретно тіпа декомунізація. Уявляєте у скількох батьки і діди були коммуністами? Може й у Селени були. Так треба не теліпати язиком і не валяти памятники, а піти і розрити могили дідів. Ото будуть не слова а діла, конкретні.

Змінено 22.06.2021, 16:41
43. Чудо Юдо / 22 червня 2021, 16:53
Мій дід жив у свій час і його ідеями заганяли у тодішні рамки. Нехай собі спокійно лежить у могилі. А я зараз живу у зовсім інший час і ідеї мертвих вождів мертвої країни не працюють уже. Вони залишились лише в душах ще живих дідів. Згадуйте свою молодість, шлях від жовтенятка до комсомольця (бо тільки так тоді можна було "вибитися в люди") і радійте які у вас прекрасні часи були.
А мені нині, від того, що мої предки жили сто років назад на "окраине России" ні пече, ні гріє :) І в онуків своїх спитайте - я думаю їм також це не дає ніяких перспектив у житті. Вам давало, їм уже ні.

До речі, а я хочу святкувати день вигнання скіфами військ Македонського, а давайте? Це також велична історія! Прийдете на мітинг в честь цього? :)
44. orakul / 22 червня 2021, 18:18
43.Чудо Юдо
«А я зараз живу у зовсім інший час і ідеї мертвих вождів мертвої країни не працюють уже. Вони залишились лише в душах ще живих дідів. »

Ідеї працюють завжди. Не уподобляйся селенам і славкам. Наче ти тут писав, що цілий універ закінчив. Повинен би й ази філософії вчити, хоч якусь логіку. Вчився на трійки? Якби ідеї не працювали, то їх би не боялися як вогню. Управління отарами до того й зводиться, щоб маніпулювати ідеямм. Все світле і переможне треба знищувати. Все гниле і темне треба возвеличувати.Ще Сократ писав: «Секрет перемен состоит в том, чтобы сосредоточиться на создании нового, а не на борьбе со старым». А вас заставляють боротися із старим. Навіщо? Та тому, що це комусь потрібно. Знаменитий історик В.Ключевський писав «История – это фонарь в будущее, который светит нам из прошлого». Від того який фонарь і куди він світить буде залежати майбутньє. Саме тому наші вороги так опікуються тим «фонарем» і крутять його руками розумово обмежених поцреотів у вииванках. До речі, на мітингу не було жодного поцреота у вишиванці. Це ж про щось говорить. Вчи азбуку управління і розвидниться.
45. orakul / 22 червня 2021, 18:36
43.Чудо Юдо
«я хочу святкувати день вигнання скіфами військ Македонського, а давайте? Це також велична історія! Прийдете на мітинг в честь цього? :) »

Давай, організовуй, я прийду. Та тільки його не дадуть провести. От якби скіфи святкували, то жили б і досі. А так, де тепер скіфи? А де єгиптяне, а де римляне? "А ми є", - відповідають на такі запитання "богообрані". І є вони лише тому, що не переписують свою історію, а переписують історію інших народів які треба підкорити. Так що скоро можна буде задавати запитання не де скіфи, а де українці. І це буде вже дуже скоро. Буде так, як писав Б.Олійник "І наймуть нас гуманні чужоземці
Водить ослів на ранній променад.
Самі ж зведуть на нашім чорноземі
Новий Багдад.
І якось ми,
стужившись по домівці,
Повернемось,
і нам розкаже гід,
Що тут колись
жили, пак, українці...
– А є хоч слід?
– Та от... схолов і слід." Це буде зовсім скоро. Рік-два і побачиш своїми очима.
Ніякого майбутньго у цієї країни немає. “ Коли минуле спродав на базарі,
Ти вже продав грядуще і себе!”
46. orakul / 22 червня 2021, 18:40
Ну коль потягло на Олійника, то ще цитата про бидломасу чи так званий нарід "Та вже коли і пам’ять одібрало,
І дух, і вуха вам позакладало,–
Тоді у ніч відплати з небуття
Ми встанем грізно,
мертві, та не вбиті,
Аби хоч плюнути у твар невмиту
Вам, що мерцями стали за життя!"
Це тіпа такий привіт потомкам, чи "правнукам поганим" від предків, яких ти пропонуєш забути.
47. orakul / 22 червня 2021, 18:49
А це привіт від товариша Сталіна «Мы хотим иметь государственный аппарат, как средство обслуживания народных масс, а некоторые люди этого госаппарата хотят превратить его в статью кормления. Вот почему аппарат в целом фальшивит.» (И.Сталин, ХII съезд РКП(б), «организационный отчет ЦК РКП(б)» т.5. с.207)
А наш нарід настільки отупів, що отих "некоторых людей" вибрав собі у поводирі і тепер ще й щиро чомусь дивується, щиро обурюється і тупо на щось сподівається. Не сподівайтесь. Очікуйте фіналу.
48. Slavko / 22 червня 2021, 18:57
Оракул, якщо я не помиляюсь, Валерій Коробчинський, твоя шизонута маячня годиться тільки на свалку. Невже є ще такі нездорові, що її повністю перечитують? Ну крім адміністраторів, у них, ніби, робота така.
Саме з цієї причини, так розумію, тебе й не банять, із солідарності до твоєї гагебної роботи. Пудриш мізки тут дешевою ковбасою так, наче українці нічого кращого більше не їли. Хоча твоя єресь спрямована все - таки не на українців, а на завезених і заблукалих, які все ще сподіваються, що вони українці і так само лише ганблять і паразитують на українцях. Генетика, шановні, річ незаперечна. Звідти й відсутність патріотизму, ума, людяності і тяжіння до правди, яка й ввавжалася раніше історією.
Ти ж антисеміт, крім того, що українофоб, а все на Тору посилаєшся, ніби критикуєш, заперечуєш її, а потім усі факти ізТори перечисляєш. Шизофренія мабуть а тебе
49. Седой / 22 червня 2021, 20:44
воя шизонута маячня годиться тільки на свалку (К-Славко) Это уровень дискуссии вышиванок в кастрюлях? Где аргументы? Или твой ник соответствует возрасту, в котором застрял? Читай оракула и впитывай, (повністю перечитуй -К) :)) За умного, конечно, не сойдешь, но не так дебилизм заметен будет. Прошу прощения, это просто оценочное суждение. Ничего личного :)))
50. Седой / 22 червня 2021, 20:45
Диагнозы ставит он, психиатр майданутый...
51. Slavko / 22 червня 2021, 22:09
49.Седой
« дискуссии вышиванок»

Дискусїї валєнок тупих, сибірських. Путєнутий ординець схрещений
52. Slavko / 22 червня 2021, 22:10
Нічого особистого
53. orakul / 22 червня 2021, 23:14
48.Slavko
«Оракул, якщо я не помиляюсь, Валерій Коробчинський»

Повангуй. Я з більшою вірогідністю можу припустити що Славко і Селена одна і та сама особа.
48.Slavko
«Невже є ще такі нездорові, що її повністю перечитують? Ну крім адміністраторів, у них, ніби, робота така.»

А ти по лайках і дизлайках подивись, особливо на свої зверни увагу. Нема у мене вже бажання щось тобі доводити. Седой тобі все правильно написав.
54. orakul / 22 червня 2021, 23:15
22 июня ровно в 4 часа - Песни военных лет
Посилання на www.youtube.com
55. Slavko / 23 червня 2021, 00:10
54.orakul
«22 июня ровно»

...великий полководец уехал на дачу и упал в депрессию... Ха, ха, ха)
56. Selena2017 / 23 червня 2021, 12:15
[[ЦИТАТА|53|orakul|Славко і Селена одна і та сама особа.

Дякую. Бути в одному ряду з мислячим чоловіком приємно.
57. саша ставицький / 23 червня 2021, 19:40
56.Selena2017
«Selena2017 »

Ну мислячим То назвати важко , більше підходить зомбований і зовсім не мислячий.Вам не варто в одну компанію , якщо себе вважаєте мислячою.
54.orakul
«. orakul »

А вам не варто щось доводити зомбі.
58. Selena2017 / 23 червня 2021, 22:50
57.саша ставицький
«7. саша ставицький /»


Пане Ставицький , сАме Вашою порадою кого вважати мислячим я не скористаюся , бо Ви «дихаєте» в унісон з дуже непривабливою особою на цій сторінці і на зомбованість страждаєте сАме Ви. Даруйте, якщо не сподобалося. Маю досить життєвого досвіду , щоб самостійно розібратися хто чого вартий.
59. Slavko / 23 червня 2021, 23:05
57.саша ставицький
«якщо себе вважаєте мислячою»

Школу закінчи спочатку, вилупку, потом патякай. Спеціально для тебе ремінь є великий, хіба не попадешся!
60. Selena2017 / 24 червня 2021, 01:23
49.Седой
«дискуссии вышиванок в кастрюлях? Г»


Виявляється , яничар -- боягуз. Коментар свій видалив. Та це й зрозуміло.На кого брудом кидаєшся, перевертню??! На отих хлопців у піджаках та вишиванках, що їх нкаведисти гнали беззбройних до Дніпра і ріка червоною від молодої крові пливла до моря. А сьогодні недобитки компартійні своїм виттям хочуть показати, що все було правильно.
Та й пам"ять материнську зраджуєш, хоч і кортить могилу провідати (на словах) . Не повірю, що у вашій хаті не було вишитих рушників , які мати сама й створила , мабуть, берегла й родову вишиванку . Не думала тоді, що синок в зрілих літах яро обгавкуватиме святі українські символи . Немає прощення такому, заціпило б тобі краще.
61. саша ставицький / 24 червня 2021, 08:49
59.Slavko
«. Спеціально для тебе ремінь є великий, хіба не попадешся!
»

Пане АДМІН , ця зовсім нездорова людина говорила про погрози йому , а чи не розцінюєте ви написани ним , як погрози і чи не маєте намір якось покарати ?
62. саша ставицький / 24 червня 2021, 08:51
Коментар видалено за порушення пункту 2.1, 2.5 Правил користування сайтом
Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації