Вхід | Реєстрація

Еліта чи зріз?

Еліта чи зріз?
Кандідат наук 0_о

Днями пощастило кілька годин провести в дорозі зі старим другом. Таке вже зараз шалене життя настало, що за два місяці літа побачилися лише вдруге. І це при тому, що живемо в Кобеляках. Але нинішня дурнувата зайнятість призводить до того, що на найголовніше в цьому житті завжди не вистачає часу.
Та зрештою, стаття не про це. Зрадівши тому, що зустрілися, і маючи кілька годин часу для спільної мандрівки, теревенили про все. У тому числі, і про політику.

Товариш висловив свою думку з приводу якості українських політиків. Він вважає їх справжньою елітою. На його думку, досягти успіху в політиці, зайняти якусь відповідальну посаду більшість громадян просто не зможуть в силу обмеженості своїх здібностей.

А ті, хто зміг, хто владу і посаду, а з цим і гроші (або навпаки), отримав, той таки в чомусь кращий, елітніший за більшість пересічних.

Ні, звичайно, товариш їм, тій еліті, не заздрить. І вони не є його кумирами. Навпаки, він вважає їх нещасними людьми. Зрештою, як і автор цієї статті. Але товариш таки впевнений, що ці люди мають певні особливі здібності, у чомусь вони кращі за інших українців.

Ми подискутували. На мою думку, так звана еліта насправді є не елітою, а зрізом. Тобто, ці люди нічим не кращі за інших. Але вони є типовими представниками українського народу.

Так-так, і одіозний Ківа, який полюбляє під час сесій парламенту длубатися в своїх геніталіях та розповідати, що заробляє мільйони, здаючи в оренду силосну яму, по своїй суті є типовим українцем. А інакше, як би його вибрали в парламент?

Чи він таки, той Ківа, елітний, кращий із кращих?

Дилема, як бачите, ще та. І обидва варіанти відповідей не надто приємні для кожного з нас.

Хоча ще є й третій варіант, досить розповсюджений. Частенько доводиться чути виправдання типу «Та нас обдурили. Та ми повірили».

Можна й так сказати. Але куди в такому разі подітися від наступного злого, але логічного запитання. Якщо вас протягом кількох десятиліть дурять, то хто ви такий? Чи не дурень?

А втім, не переймайтеся. У будь-якому разі, отим людям «на Олімпі» заздрити не варто. А смерть усіх в кінці-кінців урівняє. Як сказав не так давно один розумний чоловік:

— Не надувай щоки, у гроб все одно помістишся.

А вам здоров’я і весело провести кінець літа.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
30 липня 2021, 09:07 | Полтавщина | Редакційна
1. Selena2017 / 30 липня 2021, 20:42
Не хочу образити Вашого друга, Ігоре Миколайовичу, та все ж спитаю : він , бува , не через рожеві окуляри дивиться на світ і на політику зокрема? Бо називати елітою тих, хто сьогодні отаборився на вищих щаблях влади, це щонайменше ображати самЕ поняття , що вкладається в це слово. А вибирати їх таких теперішніх уже не вибирають, це ті, які зуміли самі "вибратись". Скориставшись багатьма особливостями, що заполонили суспільство.
2. orakul / 31 липня 2021, 13:13
О, блін, Селена з клубніки пише. Та у нас ніколи тієї справжньої єліти не було й не буде. Якщо за радянських часів і були якісь розумні і талановиті люди, то їх тіпа покрали москалі, у Мацкву їх вивезли. А тут ото один Кравчук лишився, та й той зрадник. Крім того жодна нормальна людина не візьметься рятувати пришелепків, бо її тоді ті самі пришлепки і розіпнуть.
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації