Вхід | Реєстрація

Цьогорічний Віденський марафон присвячений Україні

Цьогорічний Віденський марафон присвячений Україні

У столиці Австрії в неділю стартував 39‑й Віденський міський марафон (VCM), який цього року проходить під лозунгом «Біг заради миру» у знак солідарності з Україною, яка відбиває російське вторгнення.

«Віденський міський марафон завжди був бігом заради миру. Участь беруть бігуни зі 100 країн, незалежно від їх походження, нації чи релігії, вони біжать разом мирно та заради спільної мети», — заявила керуючий директор VCM Катрін Віду.

Для забігу на різні дистанції зареєструвалися понад 31 тисяча чоловік — як професійних бігунів, так і аматорів. З них близько 8 тисяч відважилися на марафонську дистанцію.

Цього року через російську війну проти України професійні спортсмени з росії на старт не вийдуть: жодної співпраці з російськими атлетами, менеджерами та федерацією легкої атлетики. Це також стосується білорусі, яка є співагресором у війні проти України.

Також у стартовому списку знаходилося близько 100 українських бігунів.

«Зараз відбувається багато заходів, у тому числі, спортивних, під слоганом Peace for Ukraine («Мир для України»). Наш меседж — не мир, а перемога. Ми показуємо силу духу українців», — заявила кореспондент агентства амбасадорка VCM від України Олександра Саєнко.

З її слів, на стартову лінію вийде українська команда під назвою «Паляниця».

Віденський міський марафон (VCM) є найбільшою спортивною подією Австрії, участь у ньому беруть тисячі людей з усього світу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
28 квітня 2022, 16:20 | Полтавщина | Спорт і здоров'я
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації