Вхід | Реєстрація

На Полтавщині повністю завершили посів цукрового буряку та ярого ріпаку, – Дмитро Лунін

На Полтавщині повністю завершили посів цукрового буряку та ярого ріпаку, – Дмитро Лунін

Посівна в області триває повним ходом і йде за планом. Аграрії вже посіяли сільськогосподарських культур на площі 611 тис. га. Про це повідомив начальник обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

«На Полтавщині повністю завершили посів цукрового буряку та ярого ріпаку – 100% від запланованих площ. Раніше завершили посів ранніх зернових. Протягом тижня наростили темпи посіву кукурудзи на зерно й соняшнику. Кукурудзою вже засіяли майже 34% від запланованих площ – 210 тис. га, а соняшником – 61% – 235 тис. га. Розпочали сіяти сою, – поінформував Дмитро Лунін. – Продовольча безпека – це ще один важливий фронт. Аграрії Полтавщини його тримають».

Крім того, в області вже висадили 42 тис. га картоплі. Це 78% до прогнозу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
2 травня 2022, 12:15 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації