Вхід | Реєстрація

Ворожі обстріли, робота медичної сфери, завершення посівної кампанії – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Ворожі обстріли, робота медичної сфери, завершення посівної кампанії – Дмитро Лунін підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін підбив підсумки тижня, що минає.

Поінформував, що цього тижня на Полтавщині був ворожий удар у Карлівській громаді, а потім 12 російських ракет знову ударили по інфраструктурі Кременчука, більшість – по нафтопереробному заводу, який і так не працював. А також по ТЕЦ. Ніхто, на щастя, не постраждав.

– Це найбільший обстріл за час повномасштабного вторгнення. І вже зрозуміло, що росія, по-перше, прицільно б’є по об’єктах цивільної інфраструктури і хоче залишити без тепла та гарячої води 180 тисяч жителів Кременчука. По-друге, агресор всіляко намагається завадити відновленню НПЗ навіть у далекій перспективі, щоб створити в Україні паливну кризу. Однак уряд за дорученням Президента активно вирішує питання постачання палива в Україну. Це важкий процес, але на війні легко не буває, – зазначив Дмитро Лунін.

Він додав, що Полтавщина продовжує працювати надійним тилом. Попри війну лікарі, медичні сестри, медбрати, фельдшери, акушери, яким довелося виїхати з фронтових областей, продовжують працювати, рятувати людей, допомагати військовим і цивільним.

– 215 працівників медичної сфери вже працевлаштувалися в Полтавській області: 98 лікарів і 117 медсестер, медбратів та інших фахівців. Полтавщина й надалі готова приймати медиків. Медична сфера області потужна та продовжує вдосконалюватися, – наголосив начальник ПОВА.

Дмитро Лунін повідомив, що у Полтавському обласному онкодиспансері розпочали капремонт у приміщенні, де буде встановлений перший в області лінійний прискорювач для високоточного лікування раку.

– Американське обладнання ми закупили ще на початку цього року. Лінійний прискорювач – це максимально ефективне й комфортне лікування раку для пацієнта. Такої апаратури не введено в експлуатацію в жодному сусідньому обласному центрі, – розповів Дмитро Лунін. – Крім того, в онкодиспансері запрацював новий блок відеоендоскопії. Новітнє обладнання дозволяє проводити цілий комплекс обстежень та виявляти рак на ранніх стадіях. Послуги для людей безкоштовні за направленням від лікаря.

Також Дмитро Лунін розповів, що посівна кампанія в області виходить на фінішну пряму. Наразі аграрії Полтавщини посіяли понад 1,2 млн га сільськогосподарських культур. Це понад 85% від відведених в області площ. Багато господарств уже повністю закінчили посівну, особливо в південних районах.

Крім того, область і надалі працює, як потужний гуманітарний хаб. За час війни понад 4 тисячі тонн гуманітарної допомоги роздано переселенцям на Полтавщині й відправлено до Сумщини та Харківщини.

– Обласна військова адміністрація продовжує видавати продуктові набори переселенцям на Полтавщині. З 19 квітня вже роздано понад 120 тисяч пакунків у 53 громадах, - додав Дмитро Лунін. –  Наступного тижня ми продовжимо допомагати нашим людям і видамо продуктові набори переселенцям в інших громадах. Наше завдання, як тилової області, – підставити плече всім, хто втратив свій дім і роботу.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
16 травня 2022, 12:09 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації