Вхід | Реєстрація

На відбудову доріг знадобиться до чотирьох років

На відбудову доріг знадобиться до чотирьох років

Під час бойових дій російські нападники знищили та пошкодили в Україні близько 24 000 кілометрів доріг та більш ніж 300 мостів. На їх відбудову піде від трьох до чотирьох років. Такі дані навели представники Укравтодору на Конференції європейських директорів доріг (CEDR).

«За два роки інтенсивної відбудови доріг обсяг українського дорожнього ринку сягнув 9 мільярдів доларів. Укравтодором була напрацьована база для 10-річного розвитку галузі. Але 24 лютого 2022 року в Україну вдерлися російські війська і лише за нашими сьогоднішніми підрахунками пошкодили та зруйнували 24 тисячі кілометрів доріг та більш ніж 300 мостів», — зазначив перший заступник голови Укравтодору Андрій Івко.

Як повідомила радниця міністра інфраструктури України Олександра Азархіна, українська сторона ініціює створення міжнародної робочої групи керівників дорожніх агентств Європи для координації зусиль у відновленні дорожньої інфраструктури України.

«Ми вже отримали кілька пропозицій щодо обміну досвіду з будівництва тимчасових мостів, надання Україні необхідного дорожнього обладнання та розробки проєктів для відновлення зруйнованих об’єктів», — повідомила Олександра Азархіна.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
19 травня 2022, 18:26 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ
Останні коментарі

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації