Вхід | Реєстрація

Майно тих, хто підтримує напад Росії, конфісковуватимуть

Майно тих, хто підтримує напад Росії, конфісковуватимуть

Верховна Рада прийняла закон щодо конфіскації активів певних осіб. Раніше його ветував президент Володимир Зеленський та вніс свої пропозиції.
Мовиться про ініціативу №7194 — про внесення змін до деяких законів України щодо підвищення ефективності санкцій, пов’язаних з активами окремих осіб.
Парламент підтримав усі пропозиції президента до прийнятого закону.

Спікер парламенту Руслан Стефанчук наголошував, що цим законопроєктом дозволили конфіскувати майно тих, хто підтримує російську агресію. Потрібне буде тільки рішення суду.

Ініціатива перешкоджатиме використанню економічних активів на шкоду національній безпеці України. Також блокуватиме залучення грошей, які готують підґрунтя для розпалювання та ведення агресивної війни, включно з пропагандою.

У Раді наголосили, що ініціатива потрібна для посилення оборони України та відшкодування завданої шкоди.

Закон встановлює новий вид санкцій. Він дозволятиме державі стягувати гроші, що належать фізичній чи юридичній особі, а також активи, якими вона може прямо чи опосередковано розпоряджатися.

Це означає повне позбавлення майна, а не обмеження права розпоряджатися ним, як було раніше. Тому застосовувати таку міру будуть лише під час воєнного стану. Вона загрожуватиме лише тим, щодо кого попередньо вже були застосовані санкції у вигляді блокування активів.

Конфісковані гроші використають для посилення обороноздатності та відновлення України.

Конфісковувати будуть не лише те майно, яке перебуває на території України, а й поза її межами. Така норма потребуватиме значної міжнародної співпраці.



Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини України та Полтавщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook
20 травня 2022, 11:55 | Полтавщина | Суспільство
Додати коментар

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
Вам необхідно зареєструватися, або увійти під своїм логіном



Курс НБУ

Зачекайте, йде завантаження...

Логін:
Пароль:
запам'ятати


Реєстрація | Нагадати пароль

Шановні водії!

У зв’язку зі значним погіршенням погодних умов та сильної хуртовини частина траси Р-52 у Царичанському районі являєтсья непридатною до використання!

Служба порятунку звертає Вашу увагу на те, що вирушаючи у таку погоду в дорогу Ви йдете на це на свій страх і ризик - у випадку неможливості вибратися із снігових заметів на дорогах чекати допомогу можливо прийдеться досить довго.

Тому рекомендується відмовитися від подорожей автомобілем до стабілізації ситуації